Dolmabahçe’nin talimatı Kandil’den

KİMİNİN altı aylık ikizleri vardı, kiminin yolunu bekleyen çocukları.Yüreklere ateş düştü. Irak ve Suriye’ye komşu olmanın bedelini çok ağır ödüyoruz. “Şehitler tepesi boş...


KİMİNİN altı aylık ikizleri vardı, kiminin yolunu bekleyen çocukları.
Yüreklere ateş düştü.

Irak ve Suriye’ye komşu olmanın bedelini çok ağır ödüyoruz. “Şehitler tepesi boş kalmıyor.”

Bombalı araçla yapılan saldırıdan 1 dakika sonra bu kez canlı bomba kendini patlatıyor. Hedef daha fazla can kaybı. Bir de eylem maçın dağıldığı sırada yapılsaydı, düşünmek bile istemiyorum.

Patlamada ilk başlarda Şahin marka bir aracın kullanıldığı söylenmişti. Daha sonra Chevrolet marka bir araç olduğu yönünde bilgiler geldi. Metal tavan patlamanın şiddetini kırdığı için sunroof’lu ve son model araçları tercih ediyorlar. Dolmabahçe’deki eylemde aracın içinde intihar eylemcisinin kopan parmağı bulundu. Parmak izinden kimliğini tespit etmek mümkün olacak ancak biraz zaman alacak gibi görünüyor.

KAMERALAR İNCELENİYOR

İlk andan itibaren bulgular PKK’yı gösteriyordu. Canlı bombaları Kandil’de yetiştiren PKK, Türkiye’ye geçiş süresi daha kısa olduğu için bir süre önce Kobani’ye taşıdı. “Abdullah Öcalan fedaileri” adı verilen canlı bombalara Kobani’de eğitim veriliyor. Hani Batı’nın seküler Kürt eylemciler olarak gösterdiği PYD-YPG’nin kontrolündeki bölgede. Canlı bombalar Suriye üzerinden Lice kırsalına ulaşıyordu. Kulp-Lice-Hazro arasında bomba yüklü araçların hazırlandığı ve canlı bombaların batıya intikalinin sağlandığı Şenyayla Kampı vardı. Lice kırsalına yönelik operasyonlarla burası önemli ölçüde etkisiz hale getirildi. Ama Şenyayla Kampı ortadan kaldırıldı demek için henüz erken. İstanbul’daki eylemi hazırlayanların Suriye’den mi geldikleri, yoksa içeriden mi temin edildikleri netleşmedi. Suriye’den geldikleri ve yerel birimlerin lojistik sağladığı üzerinde duruluyor. Eylemin önceden planlandığı anlaşılıyor. Eylemden önce keşif yapıp yapmadıkları, onları eylemin yapıldığı yere getiren, uzaktan gözcülük yapan teröristlerin olup olmadığı tespit edilmeye çalışıyor. Bunun için bölgedeki kameralar incelenmeye alındı.

TESADÜF GÖRÜNMÜYOR


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 2.489 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.155 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 492 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.193 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar