Diyarbakır’da seçimler

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Diyarbakır’da seçimler' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Diyarbakır’a gitmek üzere Ankara’dan yola çıktık. Ulaştırma Bakanı, proje ve hizmet adamı. O nedenle çiçekten böcekten değil metrodan, yoldan, depreme hazırlıktan, kentsel dönüşümden konuştuk.

YENİ METRO HATTI

Aklı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pazar günü açılışını yapacağı Bakırköy Sahil -Bahçelievler-Güngören--Bağcılar Kirazlı Metro Hattı’ndaydı. Ekrem İmamoğlu’nun 5 yılda yaptığı metro 8.4 kilometre, açılacak olan metro ona bedel. Ulaştırma Bakanlığı’nda ‘Ekrem İmamoğlu bizim yaptığımız metroları sahipleniyor’ diye bir hassasiyet oluşmuş.

DEPREME HAZIRLIK

Depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm deyip geçmeyin. Çanakkale-Yenice’de 4.9 büyüklüğündeki sarsıntı olduğunda CNN TÜRK’te yayındaydık

Orada bir şeyi fark ettim. Deprem Çanakkale’de oldu ama İstanbullular daha çok etkilendi. Demek ki İstanbul’da yüksek bir deprem duyarlılığı oluşmuş.

Ekrem İmamoğlu’nun 845 milyon reklam bütçesi, 492 milyon ise depreme hazırlık bütçesi var. Reklam bütçesi size Saraçhane medyası oluşturur ama İstanbullu’yu depremden korumaz.

İmamoğlu, her yıl 20 bin konutun dönüşümünü vaat etmişti. 5 yılda 100 bin konut yapacaktı. 8 bin 500 konut yapmış.

BİSMİL YOLU

İlkbaharı andıran bir havada indik Diyarbakır’a. Sadece mevsim olarak değil, huzur açısından da baharı yaşıyor Diyarbakır. OHAL günlerinde olaylı Nevruz’u izlerdik. Çözüm sürecinde yeşeren umutlara tanıklık ettik. Hendek savaşlarında Sur’da büyük acıların yaşandığı bir Diyarbakır vardı. 

Şimdi yatırımı, turizmi, ihracatı, istihdamı konuşan bir Diyarbakır var.

Diyarbakır her zaman küllerinden doğan bir şehir derdim, artık bu tanım yeterli olmuyor. Diyarbakır hızla gelişiyor.

AŞKIN YOLU

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu ile Diyarbakır-Batman- Bismil yolunun açılış törenine katıldık. İnsanlar çok heyecanlıydı. İlk başlarda bu heyecana çok anlam veremedim.

Meğerse gençleri, ‘Aşkınız bitmeyen Bismil yolu gibi olsun’ diyerek evlendiriyorlarmış. O yol bitti ama gençlerin aşkı bitmesin.

KALKINMA YOLU

Diyarbakır artık terörü konuşan bir şehir değil dedim ya, boşuna söylemiyorum. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Irak’tan Türkiye’ye uzanacak olan Kalkınma Yolu’nu anlatınca çok büyük ilgi gördü. Uraloğlu, “Basra Körfezi’ni Türkiye üzerinden Avrupa’ya bağlayacak Kalkınma Yolu Projesi hepimiz için çok önemli bir projedir” dedi.

Çünkü Diyarbakır, Kalkınma Yolu’nun önemli bir kavşağı olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.544 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.237 Okunma Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.654 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.671 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar