Diyarbakır mesajları

BAŞBAKAN Binali Yıldırım'la birlikte Diyarbakır'daydık. 90’lı yılların OHAL’li günlerinden çözüm süreçlerine kadar Diyarbakır’da birçok acıya ve tarihi kırılma anlarına...

BAŞBAKAN Binali Yıldırım'la birlikte Diyarbakır'daydık.

90’lı yılların OHAL’li günlerinden çözüm süreçlerine kadar Diyarbakır’da birçok acıya ve tarihi kırılma anlarına tanıklık ettim.

Başbakan, dün 14 bakanıyla birlikte, yatırım ve destek programını açıklamak üzere Diyarbakır’daydı.

Ankara Esenboğa Havaalanı’ndan Diyarbakır’a doğru yola çıktıktan kısa bir süre sonra Başbakan, gazetecilerin bulunduğu bölüme geldi. Hal hatır sordu, ayaküstü sohbet ettik.

Öğle saatlerinde indik Diyarbakır’a. Şehir sakindi. Ama hiç görmediğim şekilde güvenlik önlemleri alınmıştı. Yollara 200 metrede bir polis dizilmiş, kavşaklarda ise TOMA’lar ve zırhlı araçlarla tedbir alınmıştı.

Başbakan, bölgeye yapılacak yatırımları Cahit Sıtkı Tarancı Spor Salonu’nda açıklayınca, tahmin edeceğiniz gibi söze Cahit Sıtkı’nın şiiriyle başladı.

“Memleket isterim/Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun/Olursa bir şikâyet ölümden olsun.”

Başbakan, Diyarbakır’da yatırım paketini açıkladı ama asıl, çok önemli siyasi mesajlar verdi. Bunları maddeler halinde sıralamak istiyorum.

1) Bunların başında şüphesiz ki, çözüm süreci geliyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 1.909 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.296 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.871 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.261 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.249 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar