Değişim başlıyor mu?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni ekonomi programını “Değişim başlıyor” sloganı ile tanıttı. Albayrak, ekonomide 3 yıllık iddialı hedefler ortaya koydu. “Türkiye yeni bir ekonomik modele geçiyor” dedi.

Bakan Albayrak’ın açıklamalarını dikkatle izledim. Çünkü artık ekonomi sadece ekonomi değil. Futbolun sadece futbol olmadığı gibi. Ekonomi aynı zamanda üretim demek. Ekonomi aynı zamanda uluslararası ilişkiler demek. Ekonomi aynı zamanda seçim demek. Ekonomi aynı zamanda hukuk demek.

Ekonomistlere olan saygımdan dolayı işin mali boyutunu onlara bırakıyorum. ABD Başkanı Trump’ın doları bize karşı bir füze gibi kullanıp 7.2’ye tırmandırdığı 3 Ağustos 2018 tarihinden bu yana, ekonomi birinci öncelikli gündem maddemiz olmaya devam ediyor. Ama dünyada onlarca trilyon doların güvenli liman aradıkları, Türkiye’nin ise yabancı yatırımcı çekmeye ihtiyacı olduğu bir dönemden geçiyoruz.

1- Yerli yatırımcıyı kaçırmamak.

2- Yabancı yatırımcıyı çekmek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 989 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 818 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.306 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 718 Okunma Bu kez anketten farklı sonuçlar çıktı 11 Nisan 2024 | 1.956 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum