Değişen başkanlar ne olacak? Erken seçime gidilecek mi?

Hem teşkilatlarda ve yerel yönetimlerde önemli değişiklikler gerçekleştiriliyor. Diğer yandan da parti içi barış tahkim ediliyor. Erdoğan’ın 3 yıl aradan sonra başkanlık edeceği Afyon kampı, yeni...

Hem teşkilatlarda ve yerel yönetimlerde önemli değişiklikler gerçekleştiriliyor. Diğer yandan da parti içi barış tahkim ediliyor. Erdoğan’ın 3 yıl aradan sonra başkanlık edeceği Afyon kampı, yeni dönemin siyaset tarzını ortaya koyması açısından önemli olacak. Afyon kampına 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, eski Meclis Başkanı Bülent Arınç ve eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in davet edilmesi bu açıdan anlamlı. Bu arada davette geçen, “Kurucu milletvekilleri” tanımını biraz açmak istiyorum. AK Parti’nin kuruluşunda partinin kapatılma tehlikesine karşı önlem alınmış, milletvekilleri partiye kurucu olarak yazılmamıştı. Türkiye, partilerin kapatıldığı, siyasetçilerin yasaklandığı bir Türkiye’ydi. Kuruluş sürecindeki milletvekilleri için, “Kurucu Milletvekili” denildi. Hukuki bir karşılığı yoktu ama ilk başlarda uygulanan bu sistem uzun süredir terk edilmişti. Afyon kampıyla birlikte tekrar başlatıldı.

AK Parti, troller tarafından lince tabi tutulan dava arkadaşlarının hukukunu koruma noktasında iyi bir sınav vermedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Racon kesilecekse ben keserim” çıkışından sonra, taşlar yerine oturmaya başladı.

Süleyman Demirel, Türk siyasetinin son 50 yılına damgasını vurmuş, 6 kez gitmiş, 7 kez gelmiş, 12 Mart ve 12 Eylül darbesine maruz kalmasına rağmen verdiği mücadele sonucunda yeniden iktidar olup, cumhurbaşkanı seçilmeyi başarmış bir liderdi. “Siyasi hayatımın en büyük hatası, Demokratik Parti’nin kuruluşunu önleyememekti” demişti. Erdoğan, Demirel’in hatasına düşmemeye çalıştı. AK Parti’nin iç barışını çok önemsedi. AK Parti iktidarı boyunca iki cumhurbaşkanı, dört başbakan çıkmasına rağmen partiyi bir arada tutmayı başardı.

 

 

GÖKÇEK’İN HUKUKU

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.810 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.145 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 835 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar