Davutoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’nun canını sıkan öneri

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi’nin bugünkü (02.02.2022)’’ Davutoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’nun canını sıkan öneri‘’ başlıklı yazısı.

Muhalefet liderlerinin hangi sırasıyla oturacakları konusunda çarpıcı öneri Kılıçdaroğlu’ndan geldi.

CHP Lideri, harf sırasına göre oturulabileceğini açıkladı. Bu buluş atomun çekirdeğini parçalamaktan dahi daha önemli.

Ama bu öneri tam olarak kabul görmüş değil. Çünkü harf sırasına göre olduğunda Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın en başta oturması gerekiyor. Burada da Ali Babacan mı yoksa Ahmet Davutoğlu mu diye ikinci bir gerilim su yüzüne çıktı.

CHP’liler ve İYİ Partililer ise, bunların yüzde 1 oyları bile yok ama başköşeye oturacaklar, yüzde 25 oyu olan CHP Lideri son sıraya düşecek diye itiraz ediyorlar.

Muhalefet liderleri henüz oturma sırası sorunu çözebilmiş değiller ama bu kafayla Türkiye’de sistem değişikliği yapacaklar.

Her şey toz pembe gösterilmek isteniyor ama Millet İttifakı’nın önünde aşılması gereken önemli sorunlar duruyor.

DAVUTOĞLU’NUN ÖNERİSİ

Bu noktada Ahmet Davutoğlu’nun temaslarını mercek altına almakta yarar var. Davutoğlu, Akşener ve Kılıçdaroğlu ile önce ayrı ayrı sonra üçü birlikte görüştü.

Orada Davutoğlu’nun beşinci ya da altıncı parti olarak eklemlenmek yerine, Millet İttifakı’nın yeniden kurulması gerektiği önerisinde bulunduğu biliniyor.

Davutoğlu, muhalefetin sadece ‘Cumhurbaşkanı adayı kim olsun?’ sorusuna odaklandığı oysa yeni bir perspektifle Millet İttifakı’nın yeniden kurulması gerektiği görüşünde. Muhalefeti dağınık buluyor. Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretmek yerine‘Kim cumhurbaşkanı adayı olsun’ mücadelesinin yaşandığını düşünüyor.

Millet İttifakı’nda partilerin eşit olarak temsil edilmesi gerektiğini savunuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.567 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.143 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum