Darbecilerin yeni taktiği

15 Temmuz’un beyin takımının yargılandığı ‘Genelkurmay Çatı Davası’nda ilginç şeyler oluyor.Sanki sanık sandalyesinde darbeci generaller değil, 15 Temmuz oturtulmaya...

15 Temmuz’un beyin takımının yargılandığı ‘Genelkurmay Çatı Davası’nda ilginç şeyler oluyor.
Sanki sanık sandalyesinde darbeci generaller değil, 15 Temmuz oturtulmaya çalışılıyor.

Yargılananlar 249 kişinin şehit olduğu 2195 kişinin yaralandığı kanlı darbe girişiminin sanıkları değil, 15 Temmuz’un kontrollü darbe olduğu algısını yaratmaya çalışan kişiler olarak ön plana çıkıyor.

Darbenin aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkması için adil bir yargılama olmalı. Ama darbecilerin organize bir şekilde yapmaya çalıştığı algı operasyonuna da izin verilmemeli.

Genelkurmay çatı davası demek, 15 Temmuz’un beyin takımının yargılandığı en kritik dava demek. Buradan çıkacak karar, 15 Temmuz’un çökmesine de neden olabilir, darbecilerin hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını da sağlayabilir.

Orada darbecilerin, 15 Temmuz’u sanık sandalyesine oturtma  çabalarına karşı dikkatli olmak gerekiyor.

Bundan sonra daha büyük bir ciddiyetle takip edeceğim bu davayı.

Bir de MİT’e gelerek darbeyi ihbar eden binbaşı O.K. ile ilgili gelişmeleri.

Çünkü burnuma, 27 Mayıs’tan önceki ‘9 Subay’ olayına benzer korkular geliyor.


27 Mayıs’tan önce Samet Kuşçuisimli bir binbaşı, içinde yer aldığı cuntanın darbe yapacağı ihbarında bulunmuş, Faruk Güventürk’ün lideri olduğu cunta kısa süre içerisinde yakalanmıştı. Sonuç ne oldu?  Askeri mahkeme darbeyi ihbar eden Samet Kuşçu’yu cezaya çarptırırken, darbeciler beraat etti. Beraat ettiler de ne oldu? 27 Mayıs’ta darbeyi gerçekleştiren beyin takımında yer aldılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 275 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.269 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.869 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.245 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar