Darbecilerin haberleştiği sistem

15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan FETÖ cuntasının istihbarat örgütlerine sızdırmadan nasıl haberleştiği konusu tam olarak aydınlatılabilmiş değil. Kolay değil, emir-komuta zincirine rağmen tanklar...

15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan FETÖ cuntasının istihbarat örgütlerine sızdırmadan nasıl haberleştiği konusu tam olarak aydınlatılabilmiş değil.

Kolay değil, emir-komuta zincirine rağmen tanklar yürütüldüğü, helikopterlerin kaldırılıp savaş uçaklarının Meclis’i, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni, Özel Harekât’ı bombaladığı bir darbe girişiminden söz ediyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ele geçirmek, eğer bu mümkün olmazsa öldürmek üzere helikopterlerin kaldırıldığı bir planlama söz konusu.

YAŞ toplantısı nedeniyle darbe tarihinin öne çekildiği üzerinde duruluyor. Ama darbe planının önceden hazırlandığı noktasında ittifak ediliyor. Darbe planının 17 Şubat’ta tamamlandığı, daha sonra güncellendiği söylenmişti. Tüm bunlara rağmen darbe ne MİT’e ne Emniyet İstihbarat’a ne de Jandarma İstihbarat’a sızmadı. 12 Eylül’de darbe planı MİT’in uçağıyla dağıtılmış fakat Başbakan’a haber verilmemişti. Bu kez öyle bir durum yoktu. 2016 yılı içinde 15 darbe girişimi ihbarı alınmış ancak doğru çıkmamıştı. 15 Temmuz günü alınan darbe ihbarının teyit edilmesindeki ısrar belki de buradan kaynaklanıyordu. Darbeden saatler önce alınan ihbar dahi işe yaradı. MİT Müsteşarı’nın Genelkurmay’a gitmesinden şüphelenip darbenin saatini öne çektiler. Eğer akşam 21.00’de değil de gece 03.00’te harekete geçseler, 16 Temmuz sabahı darbeye uyanabilirdik.

İÇ HABERLEŞMEDE TANGO

Fetullahçı Terör Örgütü istihbarata, gizliliğe çok büyük önem veren bir yapı. MİT, Emniyet ve Jandarma İstihbarat’ta bu sistemleri kullanıp yeni teknolojileri kurmuş bir yapılanmadan söz ediyoruz. Bu işi çok iyi biliyorlar. Başta CIA olmak üzere uluslararası istihbarat servisleriyle çalışmaları yıllarca yürüttüler. Şimdi o bilgi ve teknik imkânları mensubu oldukları FETÖ’nün hizmetine sunuyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.614 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.175 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar