Darbe geliyorum demiş

15 Temmuz'da, istihbarat servislerinin dahi tespit edemediği bir darbe girişimi yaşadık.Biz darbeyi o gece tanklar sokaklara çıkıp, savaş uçakları Meclis’i bombalamaya başlayınca öğrendik ama birileri çok...


15 Temmuz'da, istihbarat servislerinin dahi tespit edemediği bir darbe girişimi yaşadık.
Biz darbeyi o gece tanklar sokaklara çıkıp, savaş uçakları Meclis’i bombalamaya başlayınca öğrendik ama birileri çok önceden beri haberdarmış.

İstanbul Üsküdar İcadiye İlkokulu din bilgisi ve ahlak dersi öğretmenlerinden İsmail Güllük gibi. Daha önce Mekke’de görev yapıyormuş, Paralel Yapı soruşturması kapsamında meslekten uzaklaştırılmış. İsmail Güllük, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Özlük Şube Müdürü Ethem Has’a, “Yakında balyoz tepenize inmek üzere” gibi mesajlar göndermiş. [email protected] adresinden gönderdiği mesajlarda, “Yakında bu kahraman Türk ordusunun neler yapacağını izle ve takip et” diyor.

ENİŞTEDEN DEĞİL, İSMAİL GÜLLÜK’TEN ÖĞRENEBİLİRDİK

Paralel maralel ama İsmail Güllük yapacağını yapmış. “Kahraman Türk ordusunun neler yapacağını izle ve takip et” demiş. Hadi, TSK’daki Paralel cunta takip edilemedi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın suç duyurusunun gereği yapılsa, darbeyi enişteden değil, İsmail Güllük’ten öğrenebilirdik.

Mesajların muhatabı olan Milli Eğitim Bakanlığı Şube Müdürü Ethem Has, “[email protected]” adresinin 40672208212 kimlik numarasıyla İsmail Güllük’e ait olduğunu kanıtlayıp Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş. İsmail Güllük’ün kendisini tehdit ettiğini belirterek, söz konusu mesajları delil olarak sunmuş. Ne mi olmuş? Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Yılmaz, “Kovuşturmaya yer yok” kararı vermiş.

Peki, takipsizlik kararının verildiği mesajlarda ne var?

[email protected] uzantısıyla, 13.03.2015 tarihinde gönderilen mesajda, “Çok yakın bir tarihte çok sevdiğiniz tiranlarınız arkanızda olmayacak” deniliyor.

UYUYAMAYACAKSINIZ... PEK YAKINDA... ÇOK YAKINDA

Paralel’in imamlarından biri olduğu ortaya çıkan Tuncay Opçin, “Yataktan alınıp şafakta asılacaksınız” diye tehdit ediyordu. Bunun sadece bir tehdit olmadığını 15 Temmuz’da darbenin başlama saati olarak gece 03.00’ün belirlenmesiyle anlamıştık. İsmail Güllük de 17.04.2015 tarihli mesajında aynı dili kullanıyor. “Yakında korkularınızdan uyuyamayacaksınız. Pek yakında... Çok yakında.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 2.276 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.152 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 489 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.192 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar