Darbe gecesi radarda tespit edilen uçak

BU nasıl darbeymiş ki, darbeciler Cumhurbaşkanı'nın kaldığı otelin yerini Google Earth'ten tespit etmeye çalışmışlar" denilebilir ama işin aslı öyle değil.Dalaman Havaalanı Hava Muhabere Meydan...


BU nasıl darbeymiş ki, darbeciler Cumhurbaşkanı'nın kaldığı otelin yerini Google Earth'ten tespit etmeye çalışmışlar" denilebilir ama işin aslı öyle değil.
Dalaman Havaalanı Hava Muhabere Meydan Komutanı Albay Murat Selçuk Çol imzalı ceride raporu başka bir gerçeği ortaya koyuyor.

Keşif uçuşları ceridesinde, 12-13 Temmuz’da Diyarbakır ile Ankara’dan kalkan F-16’ların Cumhurbaşkanı’nın tatil yaptığı otelin üzerinde keşif uçuşları yaptıkları yer alıyor.

12 Temmuz Salı günü Diyarbakır’dan kalkan 2 adet F-16 uçağı mühimmat yüklemek üzere Dalaman’a iniş yapıyor. F-16’lardan birini Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Deniz Kartepe, diğerini ise filo komutanı kullanıyor.

OTELİN FOTOĞRAFLARINI ÇEKİYORLAR

Dalaman’a giderken Marmaris’in üzerinden geçip, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otelin fotoğraflarını çekiyorlar.

Dalaman’da uçaklara mühimmat yüklenirken, Üs Komutanı Kartepe, “Arsa bakacağım” diyerek Marmaris’e gideceğini söylüyor. Demek ki bunlar arsa işine pek meraklılarmış. Adil Öksüz de Akıncı Üssü’nde yakalandığında arsa bakmak için orada olduğunu söylemişti.

Bunun üzerine üs komutanı araç tahsis etmeyi teklif ediyor. “Arkadaşlar gelecek” diye kabul etmiyor. Sivil giyimli bir tümgeneral gelip aracıyla alıyor. Marmaris’e gidip keşif yapıyorlar.

13 Temmuz Çarşamba günü ise Yunanların Meis Adası’nda faaliyetleri var denilerek Akıncı Üssü’nden gözetleme uçakları kalkıyor. Marmaris üzerinde fotoğraf çekiyorlar. Üslerine dönmeleri gerekirken Dalaman’a iniyorlar. Radar kayıtları incelenince Meis üzerinde değil, Marmaris’te fotoğraf çektikleri ortaya çıkıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.241 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.657 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.183 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar