Dağlıca’da ne oldu, Musul operasyonu hangi tarihte

Ankara'da güneşli bir gün.Meclis'te bütçe görüşmeleri yapılıyor.Milliyet Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan ile Meclis bahçesinde milletvekilleriyle sohbet edip iktidar kulisinde bütçe görüşmelerini...

Ankara'da güneşli bir gün.
Meclis'te bütçe görüşmeleri yapılıyor.
Milliyet Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan ile Meclis bahçesinde milletvekilleriyle sohbet edip iktidar kulisinde bütçe görüşmelerini izledik.
HDP'liler çok bilinçli bir dil kullanıyorlar.
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, ileride Türkiye'yi savaş suçlusu göstermek için dikkatlice seçtiği cümlelerin Meclis tutanaklarına girmesine özen gösteriyordu.
Şehir savaşlarında yenilgiye uğrayan PKK, bir yandan siyasi kadroları sahaya sürmeye diğer yandan da psikolojik savaşa yöneldi.
PKK'nın dağ kadrosu Cizre'de sıkıştığında HDP'lileri sahaya sürmüşlerdi. Telsiz konuşmalarında HDP'nin yetersiz kaldığı belirtiliyor, Selahattin Demirtaş'a ağır hakaretler yöneltiliyordu.
Selahattin Demirtaş, 23 no'lu evde sıkışan PKK'lıları kurtarmak için kalabalık bir heyetle Cizre'nin kapısına dayanmıştı.
Hendeklerin kazılmaması, barikatların kurulmaması, insanların ölmemesi için çaba göstermeyen, Demirtaş maalesef ki ellerinde şehitlerimizin kanı olan teröristleri kurtarmak için Cizre'ye girmeye çalışmıştı.
Selahattin Demirtaş ne zaman ki, Diyarbakır halkına Sur'a yürüme çağrısı yaptı, anladım ki, Sur'daki PKK'lılar sıkıştı.
Demirtaş, “Hendekler darbeye karşı direniştir” demişti. Hendek kazanların özyönetim ilan edilene kadar eylemlerinde kararlı olduklarını belirtip, “Alınlarından öpüyorum” diye konuşmuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.627 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.175 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar