Cumhurbaşkanı maaş artışından vazgeçer mi?

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (23.06.2022)''Cumhurbaşkanı maaş artışından vazgeçer mi?'' başlıklı yazısı.

Vatandaşlarımızın hayat pahalılığından bunaldığı, yüksek enflasyon nedeniyle maaşlarının hızla eridiği bir dönemde Cumhurbaşkanı’nın ve milletvekillerinin maaşını tartışmak ne kadar abes geliyor.

Ama Cumhurbaşkanı’nın maaşı üzerinden algı operasyonu yürütüldüğü için değinmek zorunda kalıyorum.

Düşük emekli maaşıyla geçinmeye çalışan ya da asgari ücretle karnını doyurmak için mücadele eden insanlarımızdan özür diliyorum.

Asıl dert onların derdi. Asıl geçim sıkıntısını çekenler onlar. Onların maaşlarında ne kadar artış yapılsa yeridir.

Cumhurbaşkanı’nın maaşına yapılacak artışı tartışıyoruz ama Cumhurbaşkanlığı maaş için yapılmaz. Hele hele Türkiye Cumhuriyeti gibi bir ülkenin cumhurbaşkanı olmanın onuru her şeye yeter.

Milletvekili maaşları konusunda yazılıp çizilenleri ise ucuz popülizm olarak görüyorum.

Ama ek bütçe ile Cumhurbaşkanı’nın maaşında önerilen yüzde 20.2 artışı yüksek gösterip her gün kürsülerde millet aç diye bağıran Kılıçdaroğlu’nun maaşında gerçekleşecek olan kümülatif yüzde 83 oranındaki artıştan söz edilmemesini dikkatlerinize sunmakla yetineceğim.

CUMHURBAŞKANI’NIN MAAŞINDAKİ ARTIŞ

Ek bütçede, “Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin bütçelerinde yer alan ‘personel giderleri’ ve ‘Sosyal Güvenlik kurumlarına devlet primi giderleri’ ekonomik kodlarını içeren tertiplere, başlangıç ödeneklerinin yüzde 40.5’i oranında, ‘Cumhurbaşkanı ödeneği’ ekonomik kodlu tertibe başlangıç ödeneğinin yüzde 20.2’si oranında ödenek eklemesi yapılacak” deniliyor.

RAKAMLARLA ANLATACAĞIM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 2.702 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.156 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 495 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar