Cumhurbaşkanı kanaat önderleriyle ne konuştu?

Cumhurbaşkanlığı Sarayı dün çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.Cumhurbaşkanı, Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki 16 ilden 163 kanaat önderi ile bir araya geldi.Bu, toplantı Erdoğan'ın...

Cumhurbaşkanlığı Sarayı dün çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

Cumhurbaşkanı, Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki 16 ilden 163 kanaat önderi ile bir araya geldi.
Bu, toplantı Erdoğan'ın kanaat önderleri ile yapacağı buluşmalar zincirinin ilk halkasını oluşturuyor.
Cumhurbaşkanı ile kanaat önderlerinin buluşmasında gündem neydi derseniz, elbette ki terörle mücadele ve Kürt sorununun çözümüydü.

Cumhurbaşkanı, toplantıyı açarken bir deyim kullanıyor Erdoğan'ın perspektifini yansıtması açısından bu üslubu önemsiyorum.
Çünkü Erdoğan, ”Gerekirse baldıran zehri içmeye hazırım” diyerek çözüm sürecini başlatan, ama terörle mücadele söz konusu olduğunda en ufak bir tereddüt göstermeyen birisi.

Erdoğan ayrıca girdiği 9 seçimde Kürtlerin önemli bir desteğini sağlayan bir lider. Kürtlerle, ”Gönül Köprüleri” kurabilen birisi.
Cumhurbaşkanı, toplantının başlangıç bölümünde böyle bir görüşmeye neden ihtiyaç duyduğunu anlatıyor. Bölgede yaşanan sorunlar karşısında kanaat önderlerinin ne düşündüğünü öğrenmek istediğini belirtiyor. “Bu sorunların çözümünde istişare bizim için büyük önem taşıyor” diye konuşuyor. İstişare ederek, ortak aklı ön plana çıkararak çözüm arayacaklarını söylüyor. Toplantı bu yaklaşıma uygun bir perspektifte gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı girişte kısa ama önemli bir değerlendirme yapıyor. Sonra sözü kanaat önderlerine bırakıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 460 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.158 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.819 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.162 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.864 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar