Cumhurbaşkanı ile Moskova’da

Önceden, “Komünistler Moskova'ya” derdik.Şimdi biz cami açılışı için Moskova'daydık.Hacılarımızın Arafat'ta Teşrik Tebrikleri getirdikleri saatlerde biz de Moskova'nın ortasında tekbir...

Önceden, “Komünistler Moskova'ya” derdik.
Şimdi biz cami açılışı için Moskova'daydık.
Hacılarımızın Arafat'ta Teşrik Tebrikleri getirdikleri saatlerde biz de Moskova'nın ortasında tekbir getiriyorduk.
Hem de Putin'in de yer aldığı cami açılışında.
Başımızda Cumhurbaşkanı Erdoğan, yanımızda bakanlar, danışmanlar ve bir grup gazeteci Perşembe günü Moskova Camii'nin açılışı için Rusya'daydık.
Sovyet döneminde Kızılordu'nun tanklarıyla, füzeleriyle resmi geçit yaptığı Moskova'nın geniş caddelerinden geçip, Moskova Merkez Camii'nin açılışına gittik.
Moskova sokaklarından tekbirler getirerek ilerlediğimizi düşünmeyin. Ağırlıklı bir heyetle birlikte Moskova'daydık. Çünkü bir yardan cami açılışı diğer taraftan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Rusya Devlet Başkanı Putin'in Suriye ve Türk Akımı başlıklarını taşıyan önemli görüşmeleri vardı.
Eski adıyla Tatar Camii… Mütevazı küçük bir cami. Yeni yapılan ise tek kelime ile muhteşem. Bir dönemler komünizmin simgesi olan Moskova'da, Kur'an okunarak, tekbir getirerek cami açılışı yapmak zaten başlı başına büyük bir olay ama cami, hem dış mimarisi hem iç tasarımı ile “Muhteşem” demeyi hak ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 611 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.286 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.869 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.251 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar