Cumhur ittifakı ne kadar devam eder?

YEREL seçimlerde AK Parti ile MHP arasında ittifak olmayacağı Bahçeli ve Erdoğan tarafından açıklandı. Bahçeli’nin “Yerelde ittifak yok” açıklamasına Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz...

YEREL seçimlerde AK Parti ile MHP arasında ittifak olmayacağı Bahçeli ve Erdoğan tarafından açıklandı. Bahçeli’nin “Yerelde ittifak yok” açıklamasına Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz de herkes kendi yoluna deriz” diye karşılık verdi.

Ama iki lider aynı zamanda ‘cumhur ittifakı’nın devam edeceğini açıkladılar. Peki, bu durumda cumhur ittifakı nasıl devam edecek? Bu sorunun yanıtını alabilmek için iki partinin kulislerine baktım, Bahçeli ve Erdoğan’ın açıklamalarını çıkardım.

Bahçeli, cumhur ittifakının devletin bekası açısından gerekli olduğunu söylemişti. Aynı Bahçeli’nin “Cumhur ittifakı yerelde yok” açıklaması, devletin bekası yerelde geçerli değil mi sorusunu gündeme getirdi. Ancak AK Parti cephesinin bu noktaya çok takılı kalmadığını gördüm. Cumhur ittifakının ülkenin temel meselelerinde Meclis’te devam edeceğine inandıklarını söylemekle yetindiler. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Cumhur ittifakının oluşturduğu anlayışı koruyacağız” demişti.

Cumhur ittifakı çok önemli değişimlere imza attı. Türkiye’yi parlamenter sistemden başkanlık sistemine taşıdı. Bu günlere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iradesi ve Bahçeli’nin özeni ile gelindi. Bugün iki liderin de ilk günkü gibi cumhur ittifakının arkasında durduğunu söylemek mümkün mü? Cumhur ittifakı artık ismen devam ediyor ama ruhu kalmadı. Çünkü büyü bozuldu.

OLAĞANDIŞI BİR HAVA YOKTU

Bahçeli yerelde ittifakın olmayacağını açıkladığı anda MHP grubunda bir alkış patlaması yaşanmıştı. MHP’de ittifakı bozmanın verdiği coşkuya tanık olunca bugün AK Parti Genel Merkezi’ndeki havayı merak ettim.

İtiraf edeyim, AK Parti Genel Merkezi’ne adım atarken moral bozukluğu ya da en azından bir kırgınlık bekliyordum. Ama şaşırdım. Geçen hafta ziyaret ettiğimde karşılaştığım tablo neyse dün karşılaştığım manzara da aynıydı. Olağandışı bir hava yoktu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 1.938 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.822 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 832 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.481 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 740 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar