Çözüm sürecinin geleceği ne olacak

Ankara Garı'nda canlı bombaların patladığı gün, PKK tek yanlı ateşkes ilan etti.Murat Karayılan, Ankara'da yaşamını yitiren insanların vasiyeti gereği eylemsizlik sürecini uygulayacaklarını söyledi.Hangi...

Ankara Garı'nda canlı bombaların patladığı gün, PKK tek yanlı ateşkes ilan etti.
Murat Karayılan, Ankara'da yaşamını yitiren insanların vasiyeti gereği eylemsizlik sürecini uygulayacaklarını söyledi.
Hangi gerekçeyle olursa olsun silahların susması güzel.
Ama öyle olmadı.
PKK ateşkes ilan etti ama şehit cenazeleri gelmeye devam ediyor.
Tek yanlı ateşkes ilan için Kandil'de bir güç mücadelesi yaşandı.
“Eylemsizlik” kararının ilk işaretini Bese Hozat vermişti.

Çünkü geçen hafta PKK'nın üst düzey yöneticileri üç gün boyunca İran sınırındaki, ”Kaletuka Kampı”nda toplantı yaptılar. Türkiye'nin operasyonlarını, kış yapılanmasını, Suriye'de ABD ve Rusya ile ilişkileri ve “Eylemsizlik” kararını tartıştılar.
“Kaletuka kampı” sınırın İran tarafında olduğu için örgüt açısından güvenli bulunuyor. Cemil Bayık son zamanlarda röportajlarını bu kampta veriyor.

Cemil Bayık, Murat Karasu ve Duran Kalkan, eylemsizlik kararı alınmasına karşı çıktılar. Gerekçeleri ilginçti: ”Türkiye çatışma sürecinde tutulmazsa Suriye fırsatı elimizden kaçabilir. Suriye'de çözüme en yakın olduğumuz bir süreç gelişiyor.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.204 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 701 Okunma Bu kez anketten farklı sonuçlar çıktı 11 Nisan 2024 | 1.952 Okunma Özgür Özel İmamoğlu’nu rahatsız Yavaş’ı mutlu etti mi 10 Nisan 2024 | 722 Okunma İYİ Parti’de sürprizler var 09 Nisan 2024 | 589 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar