Çözüm süreci yeniden başlıyor mu?

PKK'ya karşı şehir savaşlarının verildiği, şehit cenazelerinin geldiği bir dönemde, sivil çözüm arayışlarından söz etmenin güçlüğünün farkındayım.Çözüm...


PKK'ya karşı şehir savaşlarının verildiği, şehit cenazelerinin geldiği bir dönemde, sivil çözüm arayışlarından söz etmenin güçlüğünün farkındayım.
Çözüm sürecinin başlaması konusunda PKK cephesinden sinyaller var.

Henüz devlet tarafından değerlendirmeye alınmış değil.

Ama Kandil’den 4, Avrupa kanadından 3 bu yönde mesaj gelmiş.

İlk mesaj 3 Kasım’da, en yenisi ise 21 Mart’ta.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile KCK Avrupa Sorumlusu Zübeyir Aydar’ın son hafta yaptıkları çağrıların altında, Kandil’in yeni stratejisi yatıyor.

Aydınlatılması gereken birkaç nokta var.

1- Şehir savaşlarında sıkışan Kandil zaman kazanmaya mı çalıyor?

2- Çözüm sürecine dönülmesi mesajının altında Cemil Bayık, Murat Karayılan gibi PKK üst yönetiminin iradesi var mı?Daha da önemlisi ise barış sürecini sabote edip, şehir savaşlarını başlatan PKK, neden çözüme dönülmesini istiyor? PKK bir sıkışmışlık içinde.

1- Çözüm sürecinin bitirilip şehir savaşları döneminin başladığını ilan eden Cemil Bayık, sivil itaatsizlik çağrısı yaptı. Ama Kürtler buna itibar etmedi.

2- Özyönetim ilan etti. Halk destek vermedi.

3- PKK, şehir savaşları ve canlı bomba eylemleriyle Kürtleri kaybetti.

4- Şehir savaşlarında halk PKK’nın değil, devletin yanında yer aldı. Çözüm sürecinin yeniden başlatılması çağrısının altında yatan sebepler sadece bunlar değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.434 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.142 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar