Cinsel istismarda ne konuşuluyor, zina geliyor mu?

19 ŞUBAT Pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında sıra dışı bir olay yaşanıyor. Henüz Bakanlar Kurulu’nun gündemine geçilmeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hızlı...

19 ŞUBAT Pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında sıra dışı bir olay yaşanıyor.

Henüz Bakanlar Kurulu’nun gündemine geçilmeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hızlı hareket edeceğiz. Çocuklara cinsel istismar suçları hakkında hemen bir komisyon kuracağız. Komisyon kesintisiz çalışacak. Raporunuzu bana getireceksiniz bu konuda yapılacakları yapacağız” diyor. Bakanlar Kurulu’na geçilmeden 6 bakandan oluşan bir komisyon teşkil ediliyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öfkesi bir türlü dinmiyor. Çünkü Erdoğan, Adana’da yaşanan iğrenç olaydan duyduğu infiali anlatmakta zorlanıyor. “Biz ne ara bu hâle geldik?” diyor. Çocuklara cinsel istismar suçlarına en ağır cezanın verilmesini istiyor.

Cinsel istismar suçlarıyla ilgili çalışmalar hakkında Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’la konuştum. ”Çok hızlı çalışıyoruz. 6 ayda yapılacak işi 10 günde yapacağız” dedi. Acil olarak yapılacak düzenlemelerden sonra orta ve uzun vadede yapılacakların Aile Bakanlığı tarafından izleneceğini söyledi. “Sonuç odaklı çalışıyoruz” dedi. Yol haritasını anlattı.

Buna göre, hafta sonu dâhil bürokratlar Aile Bakanlığı Müsteşarı Aysel Kandemir’in başkanlığında toplanıp, kanunları çalıştılar. Tam anlamıyla bir yuvarlak masa çalışması yaptılar. Kanunları bir masanın üzerine toplayıp, anlaşma odaklı bir çalışma yürüttüler. Akdağ, ”Üç günde 6 aylık çalışma yaptılar” dedi. Bürokratlar, uzlaştıklarını yazdılar, anlaşamadıkları konuları ise bakanlara bıraktılar. 6 bakan bu akşam yeniden çalışmaya başlayacak. Vatikan’daki Papa seçiminde olduğu gibi bacadan duman çıkana kadar çalışıp, bir sonuca varacaklar.

NETLEŞEN VE TARTIŞILAN NOKTALAR

Bu arada bazı düzenlemeler de netleşmeye başladı.

1- Cinsel istismar suçlarına iyi hâl indirimi kalkacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 1.843 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.820 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 832 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.479 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 740 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar