Cinsel istismar teklifi nasıl geri çekildi

KADINLARIN ne denli güçlü, seslerini ulaştırmada ne denli başarılı oldukları cinsel istismar düzenlemesinin geri çekilmesi ile ortaya çıktı.Kadınların ilk tepkisi teklifin verildiği gece yarısı...


KADINLARIN ne denli güçlü, seslerini ulaştırmada ne denli başarılı oldukları cinsel istismar düzenlemesinin geri çekilmesi ile ortaya çıktı.
Kadınların ilk tepkisi teklifin verildiği gece yarısı başladı.

AK Partili kadın milletvekilleri teklifin kendilerinden habersiz getirildiğini belirterek harekete geçti. O sırada Özbekistan’da olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşıp, rahatsızlıklarını ilettiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özbekistan’dan verdiği ilk talimat, “Uzlaşmayı sağlayın” oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En geniş mutabakat sağlanmadan” düzenlemenin çıkarılmasına sıcak bakmadı. AK Parti cephesinde ise bir kafa karışıklığı yaşanmadı değil.

Düzenlemenin geneli hakkında bilgi sahibi olan Başbakan Binali Yıldırım, ilk açıklamasında teklifin arkasında durmuştu.

Ancak cuma günü hukukçu milletvekilleriyle bir araya gelince, “Üzerinde mutabık kaldığımız şekli böyle değildi” oldu.

Başbakan’ın başkanlığında yapılan toplantıda, çeşitli formüller üzerinde duruldu. Bunlardan biri de 16 Kasım 2016 tarihi itibarıyla evli olanların esas alınması fikriydi. Ancak henüz resmi nikâh yapacak yaşa gelmeyenlerin durumu ne olacaktı?

Pazartesi günü, cinsel istismarla ilgili tartışmaların gölgesinde başladı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın kadın milletvekilleri ile yaptığı toplantıda ve Bakanlar Kurulu’nda genel eğilim, eleştiriler dikkate alınarak teklifin yasalaştırılmasıydı.

Hem kadın milletvekillerinin toplantısında hem de Bakanlar Kurulu’nda teklifin geri çekilmesini savunanlar oldu, ancak azınlıkta kaldılar.

Bu arada AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, muhalefetle uzlaşma arayışındaydı, CHP ve MHP grup başkanvekillerini arayarak önerilerini sordu. Muhalefet teklifte bulunmak yerine düzenlemenin geri çekilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan akşam saatlerinde, “Geniş mutabakat olursa yasalaştırın” mesajı geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.472 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.657 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.184 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar