CHP’nin reklamcısından muhalefete uyarılar

Hürrriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi’nin bugünkü (13.04.2022)''CHP’nin reklamcısından muhalefete uyarılar’’ başlıklı yazısı.

Ateş İlyas Başsoy farklı bir reklamcı. Siyasete, seçim kampanyalarına, seçimlere başka bir yerden bakmayı biliyor.

Onu ilk olarak “AKP neden kazanır? CHP neden kaybeder?” kitabından keşfetmiştim. CHP’nin 2019 yerel seçim kampanyasını yönetmesini ise izleme imkânım oldu.

Ateş İlyas Başsoy’u, Ruşen Çakır’ın Medyascope’taki yayınında izledim.

“6’lı ittifak diye bir kavram çıktı son dönemde ortaya ama ben de bir heyecan göremiyorum orada. Heyecan potansiyeli var. Çok fazla artılar var, çok olumlu işe yarayacak cevherler diyeyim ama sonuçta bu cevherlerden yemek pişmedi. İnsanlara da heyecan uyandıracak bir dalga yaratılamadı” dedi.

BAŞSOY’UN UYARILARI

Başsoy, muhalefetin düşmanı değil. CHP’nin seçim kampanyalarını yürütmüş bir isim. Kendi tabiriyle, “Muhalefetten ekmek yiyen bir reklamcı.” O nedenle yaptığı değerlendirmeler, işini bilen birinin yapıcı uyarıları.

6’lı ittifakın net olmadığını, topluma net mesajlar vermediğini, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem vaadinin toplumda bir ilgi uyandırmadığını savunuyor. Toplumda heyecan uyandıran mesajların verilmesi gerektiğini söylüyor.

Bunun neresi yanlış?

MATEMATİK TUTMUYOR

“Maalesef bu matematik tutmuyor. Bu matematik tutsa Türkiye’de, geçmişte bir sürü sosyalist hareket yüzde 1 alıyorlardı ama birleştiklerinde bakıyorlar 0.5 alıyorlar. Yüzde 4 almasını bekliyorsun bir sinerji olarak, ters bir sinerji oluyor, daha da az oy alıyorlar. Eğer netleşmezse ben burada böyle bir risk görüyorum” diye uyarıyor.

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM

6 parti şimdiye kadar ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’den başka bir şey vaat etmedi. Başsoy bunun toplumda bir karşılığı olmadığı görüşünde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.050 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.865 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.241 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar