CHP'deki gelişmeler ve seçim gecesi

CHP’de kılıçlar çekildi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde başarılı bir performans ortaya koyan Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu’ndan CHP Genel Başkanlığı’nı kendisine...

CHP’de kılıçlar çekildi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde başarılı bir performans ortaya koyan Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu’ndan CHP Genel Başkanlığı’nı kendisine bırakmasını istedi.

Peki Kılıçdaroğlu çekilmezse ne olacak? Muharrem İnce, “Hayır derse örgüt kendisi çözecektir bu işi” diyerek olağanüstü kurultay için düğmeye bastı.

İnce yanlıları imza toplamaya başladılar.

CHP’de olağanüstü kurultay tartışmasının yaşanması kadar normal bir şey yok. Ama bu kez farklı olan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 31 alan bir Muharrem İnce var. 41 yıl sonra Ecevit’in 77 seçimlerinde aldığı başarıya en çok yaklaşan kişi olarak CHP’nin başına geçmeyi hedefliyor.

Muharrem İnce cumhurbaşkanı adayı olduğunda, “Seçimi kaybedersem asla Sayın Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday olarak çıkmam. Vefasız insan değilim” demişti. Seçimlerden sonra, “Önümüzden yürü derlerse yürürüm” diyerek sinyali vermişti. Şimdi ise “Ben imza toplamayacağım, ama hayır derse örgüt kendisi çözecektir bu işi” diyerek o yürüyüşü başlattı.

YEMEKTE KONUŞULANLAR
Muharrem İnce, yemekte de Kılıçdaroğlu’na birkaç kez çekilmesi ve partinin başına kendisinin geçmesi çağrısında bulunuyor. Kemal Bey her defasında tebessüm ederek geçiştiriyor. Ya da geçiştirdiğini sanıyor. O nedenle İnce’nin açıklamalarına, “Siyasi nezaketsizlik” diye sert tepki gösterdi.

CHP’de artık ok yaydan çıktı. Olağanüstü kurultayın toplanması için İnce taraftarlarının 1266 delegenin yarısının imzasını toplaması gerekiyor.

İnce, seçimde yakaladığı başarı nedeniyle umutlu. Ancak Kılı&cc...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.280 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.164 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 495 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar