CHP’de kirli paralar, kirli ittifaklar rahatsızlığı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu. hafta 'CHP’de kirli paralar, kirli ittifaklar rahatsızlığı' başlıklı yazısnı köşesine taşıdı.

CHP’de birkaç gündür Meclis’te CHP’li bir milletvekilinin odasında poşet içinde unutulan 250 bin dolar konuşuluyordu.

Paranın CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun’un odasında unutulduğu, paranın sahibinin ise Malatya Milletvekili Veli Ağbaba olduğu söyleniyordu. Ben kendilerine ulaşıp sormadığım için yazmadım, açıklama yapmalarını bekledim. Veli Ağbaba ve Seyit Torun iddiayı reddettiler. Soruşturma yapması için Meclis Başkanlığı’na başvuruda bulunacaklarını açıkladılar. Dilerim haklı çıkarlar. Başka bir milletvekilinin ismi konuşulmaya başlandı.

İYİ PARTİ’DE YAŞANMIŞTI

Milletvekili seçimlerinde İYİ Parti’den listeler için para alındığı yönünde haberler gelmişti. İddiaları gündeme getirdiğimizde bizi suçlamışlardı. Ne oldu? Seçimden sonra İYİ Parti yöneticileri tarafından dile getirildi. Meral Akşener, kurultay konuşmasında çıkıp meydan okumak zorunda kaldı.

MİDE BULANDIRIYOR

CHP’de ise Ege bölgesinde bazı ilçelere yönelik bu tür iddialar gündeme getirildi ama iç çekişmedir, iftira olabilir diye girmemiştim. Ayrıca CHP’nin bu tür parasal konularla gündeme gelmesi hoş bir şey değil. Çünkü CHP köklü bir parti. Hizipçilik olur, ekipçilik olur. İdeolojik ayrışmalar olur ama parasal konular işin içine girince olmaz. Mide bulandırır.

CHP MİLLETVEKİLLERİ RAHATSIZ

Birçok CHP milletvekilinin bu tür söylentilerden rahatsız olduğunu biliyorum. Yakasındaki 6 ok rozetinden başka bir şeyi olmayan gerçek CHP’liler bu tür kirli ilişkileri sevmezler.

İMAMOĞLU-KANDİL İTTİFAKI

CHP’de bir de kirli ittifaklar söz konusu. DEM Parti ile yapılan “kent uzlaşısı”nı kastediyorum. PKK baronlarından Mustafa Karasu’nun ittifaklar gereklidir açıklamasından sonra Ekrem İmamoğlu ile DEM Parti arasında İstanbul’da, “kent uzlaşısı” sağlandı. DEM Parti’nin İBB’de grup kurabilmesi için CHP listelerinden 20 belediye meclis üyesi verildi.

KANDİL’DE İSTANBUL PAZARLIĞI

Esenyurt’ta CHP’nin adayı geri çekildi, DEM’in istediği aday gösterildi. Tuzla ve Eyüpsultan’da benzer ilişkilerden söz ediliyor. Üsküdar ve Kartal’da belediye meclis üyeliklerinin sırası bile belli oldu. Bu kent uzlaşısı değil, bir kirli ittifaktır. Bu Kandil’de yapılan bir İstanbul pazarlığıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 5.710 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.234 Okunma Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.654 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.671 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar