CHP parayı kuruşu kuruşuna ödemiş

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'CHP parayı kuruşu kuruşuna ödemiş' başlıklı yazısını kaleme aldı.

ABD’de İkiz Kuleler vardı.

Dubai’de dünyanın en yüksek kulesi olan Burç Halife var. Buna bir de CHP’lilerin para kulesi eklendi.

Seçim sürecinde ortaya çıkan bu tür şeylere kuşkuyla yaklaşırım. O nedenle sosyal medyada CHP’lilerin para sayma görüntülerini izleyince önce mesafeli yaklaştım. CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın açıklaması ise bu işin arkasında başka şeyler var duygusuna neden oldu. Bir de deste deste Euro’ların olduğu görüntüler ortaya çıkınca bu işin devamında ne gelecek diye merak ettim. CHP kulislerine uzandım. Burnuma tuhaf kokular geldi.

MECLİS’TE POŞET İÇİNDEKİ DOLARLAR

Aynen Meclis’te bir milletvekilinin odasında poşet içinde unutulan 250 bin dolar olayı gibi. Seçimlere giderken Özgür Özel’in genel başkan seçilmesiyle birlikte partinin en güçlü isimlerinden biri haline gelen Veli Ağbaba’nın isminin geçmesi CHP’yi karıştırdı. Seyit Torun isminin karıştırılmasına tepki gösterdi. Haklıydı. Çünkü onun değil, başka bir CHP milletvekilinin odasında unutulmuştu içi dolar dolu poşet. Bakalım Meclis Başkanlığı’nın soruşturmasından ne çıkacak?

SHP’Yİ YIPRATMIŞTI

CHP son günlerde parasal konularla gündeme gelmeye başladı. SHP’nin sonunu getiren İSKİ skandalı ve  “müteahhitler partisi”ne dönüşmesiydi. SHP’nin Çankaya’da yapılan genel merkez binası için bile birçok şaibe gündeme getirilmişti. Koalisyon hükümetinde Bayındırlık Bakanlığı’nı alan SHP’nin genel merkez binasını müteahhitlere yaptırdığı öne sürülmüştü. SHP, CHP ile birleşerek siyasete veda etti. Ama İSKİ skandalı nedeniyle CHP, İstanbul’da 25 yıl seçimleri kazanamadı. Para işleri kötüdür. Hele bir siyasi parti için felakettir.

AYDINLATILMALI

O nedenle öncelikle CHP’lilerin bu işin aydınlatılması için çaba göstermesi gerekir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı para sayma görüntüleri için soruşturma açtığına göre, o dönemin sorumluları ve 4 saat boyunca para saymaktan kolları yorulan şahıslar olayın aydınlatılması için çaba göstermeliler.

Bu olayla ilgili hukukçularla konuşuyorum. Ortada soruşturulması gereken bir değil iki olay olduğunu söylüyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 996 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.647 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.241 Okunma Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.655 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.671 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar