CHP milletvekili soruyor: “Biz şehit cenazesine nasıl gideceğiz”

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'CHP milletvekili soruyor: “Biz şehit cenazesine nasıl gideceğiz”' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Ulaştığım CHP milletvekillerine soruyorum. CHP milletvekillerinin sosyal medya hesaplarını takip ediyorum.

CHP, PKK’yı kınayan Meclis’teki ortak bildiriye imza atmazken; milletvekillerine soruldu mu sorulmadı mı sorusunun yanıtını arıyorum. Şu ana kadar milletvekillerine soruldu diyeni bulamadım. PKK’yı kınayan ortak bildiriye imza atılmamasını savunan tek bir CHP milletvekiline rastlamadım. Özgür Özel ve Ali Mahir Başarır hariç.

DEM’LE BİRLİKTE HAREKET

Kerpiç yapılı, yoksul evlerine şehit ateşinin düştüğü bir günde; CHP’nin PKK’nın siyasi uzantısı olan DEM Parti ile birlikte hareket etmesini doğru bulan bir CHP’li görmedim.

Özgür Özel, PKK’nın siyasi kanadı olan DEM Parti’ye şirin gözükeyim derken kendi ipini çekmiş farkında değil. Şunu buraya yazın; Özgür Özel, CHP’nin en kısa süreli Genel Başkanı olarak tarihe geçebilir. Çünkü tepetakla gidiyor. Milletvekilleriyle konuşana kadar CHP’deki infialin boyutunu anlamamıştım.

“Seçim bölgelerimizde şehit cenazeleri var. Biz şimdi şehit cenazelerine nasıl gideceğiz?” diyen CHP milletvekili çıktı. “Bu karar tarihi bir kırılma noktasıdır” diye konuşan CHP milletvekili oldu. 

SONUCU SARSICI OLACAK

Konuştuğum CHP’liler özet olarak, “CHP devleti kuran bir partidir. CHP tarihinde böyle bir  olay yaşanmadı. Büyük bir infial halindeyiz. Bu karar nedeniyle CHP’de tarihi bir kırılma yaşanıyor. Sonucu sarsıcı olacak. Zaten bu sarsıntı başladı. Genel Başkan şehit cenazesinde yuhalandı. Bunu provakasyon diye geçiştiremeyiz” diyorlar. 

100 MİLLETVEKİLİ RAHATSIZ

CHP’nin 130 milletvekili var. PKK’yı kınayan ortak bildiriye imza atılmaması nedeniyle en az 100 milletvekilinin rahatsız olduğunu söyleyebilirim. Netice itibarıyla bu insanlar siyaset yapıyor. Seçim bölgelerine şehit cenazeleri geldiğinde gidemeyecekse, CHP, PKK ile anılan bir parti konumuna düşecekse onun bedelini milletvekilleri ödeyecek. 

SEÇİMLERDEKİ KANDİL DESTEĞİ

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kandil’den PKK baronlarının yaptığı açıklamaların bedeli sandıkta ödendi. Seçimlerden sonra hazırlanan raporda; Kandil’den yapılan açıklamalara karşı sessiz kalınması seçimlerin kaybedilmesinin birinci sebebi olarak gösterildi. Seçimlerde yaşananlardan ders çıkarılmamış ki CHP tarihinde ilk kez teröre karşı Meclis tarafından yapılan ortak açıklamaya imzasını atılmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.546 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.657 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.184 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar