CHP, ‘Kılıçdaroğlu’ ismini açıklamaya hazırlanıyor

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (24.05.2022)'' CHP, ‘Kılıçdaroğlu’ ismini açıklamaya hazırlanıyor'' başlıklı yazısı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay işin adını koydu.

“Mırın kırın etmenin anlamı kalmadı. ‘Gönlümüzün adayı Kılıçdaroğlu’ deniyordu, o ‘gönlümüzün’ kısmı biraz kalktı. CHP’nin adayı Kılıçdaroğlu” dedi.

Engin Altay’ın, “CHP’nin adayı Kılıçdaroğlu” açıklaması sadece şahsi görüşü değil, parti yönetimine hâkim olan havayı yansıtıyor..

Engin Altay, Maltepe mitingi ile birlikte artık gönlümüzün adayı Kılıçdaroğlu aşamasının geçildiği, CHP’nin adayı Kılıçdaroğlu noktasına gelindiği kanaatinde.

O SÖZLERİN ANLAMI

Bu sözlerinin biraz daha açmak için dün Engin Altay’ı aradım.

“Partideki iklim, Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olacağı yönünde. Ben o yüzden artık gönlümüzün adayı Kılıçdaroğlu demeyelim deme gereği duydum. CHP’nin adayı Kılıçdaroğlu’dur. CHP’de genel başkanın cumhurbaşkanı adayı olduğu yere başkası aday olamaz. Ama Sayın Genel Başkan 6’lı masa’yı işaret ediyor, 6’lı masa ne yapar bilemeyiz” dedi.

Engin Altay, CHP’nin 10 yıldır Grup Başkanvekilliğini yapan deneyimli bir isim. O nedenle bir cümle içinde verdiği üç mesajın altını çizmek istedim.

1- CHP’nin adayı Kılıçdaroğlu.

2- Daha da önemlisi. ‘CHP’de genel başkanın cumhurbaşkanı adayı olduğu yere başkası aday olamaz’, bu sözler İmamoğlu ve Yavaş’a çok net bir mesaj.

3- 6’lı masa ne yapar bilemeyiz.

6’LI MASAYA KILIÇDAROĞLU ÖNERİSİ

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığını gündemine aldığı günden itibaren bir strateji ekibiyle çalışıyor ve kendine bir yol haritası belirlemiş durumda.

Önce ismini cumhurbaşkanı adayları arasına yazdırmayı başardı. Dinamik bir kriz yönetimi izledi. Kamu kuruluşlarının kapısına dayanması, elektriğin kesildiği evinde karanlıkta kalması, evinin mutfağından çektiği videolar ve son olarak SADAT baskını ile kendini önplana çıkardı.

İkinci aşamada ise cumhurbaşkanı adaylığının favori isimleri Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı baskılayarak geri çekilmelerini sağladı. “Belediye başkanlarımız bir dönem daha halka hizmet etmeli” dedi. Zaten Ekrem İmamoğlu, Karadeniz gezisinden sonraki iletişim kazası ile bir fotoğraf karesinde battı. Bu durum, Kılıçdaroğlu’nu tartışmasız bir şekilde öne çıkardı. Maltepe mitingi Kılıçdaroğlu’nun, CHP’nin cumhurbaşkanı adaylığının ilanıydı.

ÜÇÜNCÜ AŞAMA

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.416 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.142 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar