Cemevlerine saldırının arkasında ne yatıyor

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (01.08.2022)''Cemevlerine saldırının arkasında ne yatıyor'' başlıklı yazısı.

Seçim sürecine girildi ya provokasyonun ucu gözüktü. Muharrem ayının ilk günü Ankara Çankaya’da bir, Mamak’ta ise iki cemevine yapılan saldırı bunun bir örneğiydi. Saldırgan Ahmet Ozan K.’nın Eskişehir’de yakalanmasıyla büyük bir provokasyon girişimi önlenmiş oldu. Ancak bu olayda provokasyon diye geçiştiremeyeceğimiz noktalar var. Provokasyon da olsa bunun aydınlatılması gerekiyor.

Emniyet teşkilatımız cemevi saldırganını birkaç saat içinde yakalayarak zaten provokasyonun önüne geçmiş oldu. Şimdi bağlantılarıyla birlikte, olayın aydınlatılmasıyla birlikte hem arkasındaki bağlantılar ortaya çıkarılmış olacak hem de yeni provokasyon hazırlıkları içinde olanların hevesleri kursaklarında kalacak.

NEDEN ANKARA’DA

Cemevleri saldırganı İzmir’de yaşıyor. Ama ne hikmetse Ankara’daki cemevlerine yönelik saldırıda bulunuyor. Neden Ankara? Daha çok ses getirmesi için mi? Ya da bilmediğimiz başka bir neden mi var? Ahmet Ozan K. ifadesinde İzmir’den geldiğini, 45 dakika içinde üç cemevine saldırıda bulunduğunu anlatıyor.

Bir, Ankara’da yaşamıyor? Daha önceden keşif yapıp yapmadığı net değil ama Ankara’daki üç cemevinin yerini çok iyi biliyor. O mu bu cemevlerini tespit etti yoksa ona birileri mi cemevlerinin adresini verdi? O cemevlerine tek başına mı gitti yoksa onu birileri mi oraya götürdü? Çünkü 45 dakika içinde üç cemevine gideceksin, orada eylem yapacaksın, bir diğerine geçeceksin... Çankaya ve Mamak ilçeleri Ankara’nın en büyük ilçeleri. Şehiriçi trafiğinin en yoğun olduğu merkezler. Burada üç cemevine ancak özel bir aracın eskortluğu sayesinde ulaşabilirsiniz. Burada cevaplandırılması gereken çok önemli sorular var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 1.909 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.296 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.871 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.261 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.249 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar