Casuslar savaşında Mossad nasıl enselendi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Casuslar savaşında Mossad nasıl enselendi' başlıklı yazısını köşesine taşıdı.

İSRAİL’in iç istihbaratı Şin Bet’in Başkanı Ronen Bar, Katar, Lübnan ve Türkiye’deki Hamas liderlerine yönelik suikast yapılacağını açıklamıştı.

İsrail Başbakanı Netanyahu da Hamas liderlerinin tespit edildiği yerde ortadan kaldırılması için Mossad’a talimat verdiğini ilan etmişti.

Wall Street Journal gazetesi ise, Mossad’ın Katar, Lübnan ve Türkiye’de bulunan Hamas liderlerine yönelik suikast yapmakla görevlendirildiğini yazmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her şeyden önce bu haberi yapanlar demek ki Türkiye’yi tanımıyorlar. Böyle bir yanlışa tevessül etmeleri halinde şunu bilmeleri gerekir ki bunun bedelini, bunun faturasını çok ama çok ağır öderler”  diye uyarmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi oldu.

MOSSAD MORTLAND OLDU

MİT ve Emniyet’in ortak operasyonuyla Mossad adına çalışan bir köstebek çetesi kıskıvrak yakalandı. Böylece Mossad bir kez daha mortland oldu. Emniyet İstihbarat ve MİT’in “Köstebek” operasyonu sonucunda Mossad’a bağlı olarak çalışan bir hücre çökertildi. 8 ilde çoğunluğu yabancı olmak üzere 34 kişi kıskıvrak yakalandı. Ama Mossad’la bağlantılı 46 kişi tespit edildi. Bu da operasyonun devam edeceğini gösteriyor.

Bu bir istihbarat savaşı. MİT’in karşı casusluk biriminin aylarca süren çalışması, yurtiçinde ve yurtdışında yaptığı takibatlar sonucunda Mossad ajanları yakalandı.

CASUS FİLMLERİNE TAŞ ÇIKARTIR

Bu operasyonun ilginç bir hikâyesi var; çünkü  Mossad bu ajanları devşirirken çok ilginç yöntemler kullanmış.

Sosyal medya fenomenlerinin kullandığı kara para aklama yöntemlerinden dahi yararlanmışlar. Aklıma hemen Dilan Polat geldi. Güzel casus Dilan Polat. Nasıl ilgi görürdü. Casus filmlerine taş çıkartacak bir hikâye ile karşı karşıyayız.

MOSSAD’IN KULLANDIĞI YÖNTEMLER

Mossad sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanmış. Sosyal medya sitelerine iş ilanları vererek, ilgilenen kişilerle temas kurmuş. Bu kişilere ilk başta küçük işler vermişler. Türkiye’deki Filistinlilerin takibi, ev ve işyerlerinin konumu, onların fotoğraflanması, videosunun çekilmesi gibi... Takip edilen araçlara GPS cihazının yerleştirilmesi, hatta soygun, tehdit, şantaj ve kundaklama gibi yöntemleri de kullanmışlar. Mossad casuslarla irtibatını, onlara verilen talimatları, alınan işleri Telegram ve WhatsApp uygulamaları üzerinden gerçekleştirmiş. Yazılı talimatlar vermiş. Bu talimatlar arasında Filistinli bir ailenin kaçırılması da var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.585 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.658 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.189 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar