Büyük tehdit

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, dış ticarette FETÖ'cü yapılanmaya son verdiği için TUSKON tarafından tehdit edildiğini hatırlatarak, "TUSKON Başkanı Rızanur Meral ile Genel Sekreteri Mustafa Günay TİM...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, dış ticarette FETÖ'cü yapılanmaya son verdiği için TUSKON tarafından tehdit edildiğini hatırlatarak, "TUSKON Başkanı Rızanur Meral ile Genel Sekreteri Mustafa Günay TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye giderek, "Bunun hesabını Nihat Zeybekci'den soracağız" dediklerini aktardı. Büyükeksi, kendisini de aynı şekilde tehdit ettiklerini söyledi.

İŞ dünyası temsilcileriyle Türkiye’nin ikili ticari ve ekonomik ilişkilerinin mevcut durumunu gözden geçirmek, yeni işbirliği olanaklarını tespit etmek Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a giden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Fetullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ) mücadelesinde karşılaştığı büyük tehdidin detaylarını açıkladı. Kopenghag’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nihat Zeybekci, İlk bakan olduğunda dış ticarette FETÖ’cü yapılanmaya son verdiği için TUSKON Başkanı Rızanur Meral’le Genel Sekreteri Mustafa Günay’ın kendisini tehdit ettiğini söyledi. Zeybekci o döneme ilişkin şu ayrıntıları verdi:

TÜM BAĞINI KESTİK

“17-25 Aralık sürecinden sonra ilk kez Ekonomi Bakanı olduğumda inanılmaz bir terör yapılanması vardı, o da TUSKON. Dışarıda son derece egemendi. Onların dışında iş forumu, fuar yapamıyordunuz. Biz göreve gelir gelmez bunu bitirdik ve bütün kuruluşlarımızın bağını kestik. Bunu yaptığınız zamanda çok ciddi gelir kaynaklarını kesmiş oluyorsunuz. Bu şekilde büyük bir gelirini kestikten sonra TUSKON Başkanı Rızanur Meral’le Genel Sekreteri Mustafa Günay, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye giderek aynen şunu söylüyorlar: “Bunun hesabını Nihat Zeybekci’den soracağız.” Müdahale ettiğimiz hortumun ne kadar büyük olduğunu bunu tehdit haline getirmelerinden çok net görebiliyorsunuz.” TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de Zeybekci’nin anlattığı tehdit olayını doğrulayarak, ”Evet bana geldiler. ‘Önce sen sonra Nihat Zeybekci’ diye tehdit ettiler” diye konuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.153 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.163 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 495 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar