Büyük Musul operasyonu mu yoksa Telafer mi?

Suriye'deki gelişmeleri takip ederken haber Irak'tan geldi.Cerablus'a operasyonu beklerken, tanklarımızın Musul'a doğru ilerlediği haberini aldık.Düşürülen uçakla ilgili Rusya ile yaşanan gerilimi takip ederken, operasyon Irak'ta...

Suriye'deki gelişmeleri takip ederken haber Irak'tan geldi.
Cerablus'a operasyonu beklerken, tanklarımızın Musul'a doğru ilerlediği haberini aldık.
Düşürülen uçakla ilgili Rusya ile yaşanan gerilimi takip ederken, operasyon Irak'ta yapıldı.
Türkiye aynı anda birkaç hedefe yönelik operasyon yapabilen bir ülke.

24 Kasım'da Rus savaş uçağını vurduğumuz gün, 18 uçakla Kuzey Irak'ta Metina, Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk, Gara ve Kandil bölgesine yönelik sınır ötesi harekat yapılıyordu.

Yine aynı gün sınır içinde ise Hakkari bölgesinde 6 F-16 uçağı PKK hedeflerine yönelik operasyon yapıyordu.
Rusya'yla yaşadığımız gerilimin üzerine gelmesi nedeniyle bu hamle moral üstünlük sağladı.
Bay Putin bunu bir yere not eder umarım.

Kürtler DAŞE'e karşı en büyük başarıyı Şengal'de sağladı. Peşmerge, başarılı bir kara savaşı ile DAEŞ'i yendi, Şengal'i kurtardı.
Hatırlarsanız Şengal düştüğünde Ezidiler günlerce dağlarda mahsur kalmış, kendilerine helikopterle yardım indirilip, 90 bin Ezidi Türkiye'ye getirilmişti. Ezidilerin de Kürtlerin de Türkmenlerin de Arapların da yurdu olan Şengal, Türkiye'nin de katkılarıyla DAEŞ'ten kurtarıldı. Özel Kuvvetlerin, Peşmerge'nin Şengal'e girişinde oynadığı kritik rolü, Barzani yönetimi iyi biliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 545 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.860 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.240 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar