Buğra Kavuncu’nun çıkışı ve çoklu aday ihtimali

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (23.08.2022)''Buğra Kavuncu’nun çıkışı ve çoklu aday ihtimali'' başlıklı yazısı.

6’lı masanın her toplantısından ve yine 6’lı masanın her bildirisinden mucizevi sonuçlar bekleyen muhalif bir medya düzeni var.

Öyle ki Meral Akşener’in ev sahipliğinde yapılan 5’inci toplantıdan sonra yayınlanan bildiride, “Yarının Türkiye’sini” ibaresi tırnak içinde yer aldığı için heyecanlanan spikerler olmuştu. Öyle ki, “Yarının Türkiye’sini ifadesindeki Y ve T büyük harfle yazılmış, bu bir mesaj olabilir mi? 6’lı ittifakın ismi yarının Türkiye’si ittifakı adını alabilir mi?” diye yorum yapmışlardı. Yakında 6’lı masanın toplandığı mekânlarda dilek tutup çaput bağlayana rastlarsanız şaşırmayın.

AKŞENER’E ÇOK YAKIN

Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi süreci yaklaştıkça 6’lı masadaki görüş ayrılıkları su yüzüne çıkmaya başladı. Son bildiride ortak cumhurbaşkanı adayı vurgusu yapıldı ama asıl mesaj toplantı öncesinde Buğra Kavuncu’dan geldi. Buğra Kavuncu, Meral Akşener’e çok yakın isimlerden birisi. Ümit Özdağ’ın kopuşunu göze alma pahasına Buğra Kavuncu’ya sahip çıkmıştı. O nedenle Buğra Kavuncu’nun açıklamasını Meral Akşener’in 6’lı masaya mesajı olarak değerlendirebiliriz.

ZAMAN AYARLI HAMLE

Buğra Kavuncu, “Bizim sahada şubat ayından beri en çok duyduğumuz isim Mansur Başkan. Mansur Yavaş ile ilgili bir ağırlık var” çıkışı ile bombanın pimini çekip 6’lı masanın ortasına bıraktı. Buğra Kavuncu’nun zaman ayarlı açıklaması 6’lı masada, “Kılıçdaroğlu ortak adayımız” kararının alınmasını önlemeye yönelik bir hamle olarak değerlendirildi.

CHP’Yİ SARSTI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 654 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.861 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.240 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar