Brunson olayında gizli tanık var

TRUMP Beyaz Saray’da düzenlenen devlet yemeğinde “Rahip Brunson’ın serbest bırakılması için savaşıyoruz” demiş. Zaten sorun da burada. Trump savaşı bitirse Brunson işi çözülecek. Trump da...

TRUMP Beyaz Saray’da düzenlenen devlet yemeğinde “Rahip Brunson’ın serbest bırakılması için savaşıyoruz” demiş.

Zaten sorun da burada. Trump savaşı bitirse Brunson işi çözülecek.

Trump da bunun farkında. Ama “Türkiye’de tutuklu masum rahip Brunson” algısı üzerinden ara seçimleri kazanmanın peşinde. O yüzden bu krizi sürdürmekte kararlı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Oyununuzu gördük, meydan okuyoruz” demesi bundan.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Paramız doğrudan bir ABD Başkanı tarafından hedef alındı” dediği, Erdoğan’ın “ekonomik darbe girişimi” olarak tanımladığı ekonomik saldırıdan söz ediyorum.

Krizin fitilini ateşleyen Brunson olayıydı.

O tarihten bu yana sağduyu sahipleri Brunson krizinin daha fazla tahribata meydan vermemesi için harekete geçti. Brunson’ın avukatı İsmail Cem Halavurt, adli kontrol yasağının kaldırılması için önce davanın görüldüğü İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

Reddedilince bir üst mahkemeye müracaat etti. Oradan da ret cevabını alınca bu kez Anayasa Mahkemesi’ne başvuru için hazırlıklar yapıyor. Hukuk içinde bir çıkış yolu aranıyor.

Rahip Brunson’la ilgili 51 sayfadan oluşan iddianame büyük ölçüde gizli tanıklar “Dua” ile “Göktaşı”nın beyanlarına, Brunson’ın telefon mesajlaşmalarına, maillerinin çözümüne ve HTS kayıtlarına dayanıyor. İddianamenin içeriğine girecek değilim. Brunson’ın suçlu olup olmadığına yargı karar verecek.

Trump’ın küstahlıkları olmasa bu işin şimdiye kadar çözüm yoluna gireceğinden eminim. Çünkü devlet aklı bu işi çözmeyi gerektiriyor.

Çözülmese Rusya ile uçak krizi çözülmezdi. Zaten Brunson’ın ev hapsine &c...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 5.421 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.136 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.847 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 832 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar