Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na mail resti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz’un kontrollü bir darbe girişimi olduğuna dair iddiası üzerine başlayan tartışma büyüyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP liderinin peşini...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz’un kontrollü bir darbe girişimi olduğuna dair iddiası üzerine başlayan tartışma büyüyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP liderinin peşini bırakmaya niyetli değil. Muhtarlar toplantısında, “Zerre kadar haysiyetin varsa çık dosyalarını ortaya koy!” diye seslendi.

Kontrollü darbe iddiasına bir de Kılıçdaroğlu’nun mail’lerinin izlenmesi tartışması eklendi.

CHP lideri görüşmemizde, “Bana gelen mail’leri takip ediyorlar herhalde” demiş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı açıklama yapmaya davet etmişti. Bir kişinin mail’lerinin izlenmesi suçtur. Hele bu kişi anamuhalefet lideriyse bu hem bir siyasi skandal hem de katmerli bir suçtur. Dün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile konuştum. “Kılıçdaroğlu’nun mail’lerini takip ediyor musunuz?” diye sordum.


BOZDAĞ’IN ÇAĞRISI
Adalet Bakanı tepki gösterdi; “Böyle bir şey olur mu? Mail’leri izlemek hukuk dışı bir şeydir. Böyle bir şey yok. Bu bir iftira” dedi. Bekir Bozdağ geri adım atmadı. CHP liderine çağrı yaptı, “Bu bilgileri sana kim getirdi? Getirenleri bir açıkla. Bir mail geldi mi, gelmedi mi? Geldiyse siz bunları herhangi bir yere verdiniz mi, vermediniz mi? Bunu açıklaması lazım” dedi.

Tartışma Bekir Bozdağ’ın Kılıçdaroğlu’na, “ABD’den gelen mail’leri açıkla” çağrısı üzerine başlamıştı. Adalet Bakanı dünkü konuşmamızda iddiasını sürdürdü, “Kılıçdaroğlu’na ben soruyorum. Benim söylediğim bir iddia değil, bir gerçekliği ifade etmektedir. Bunu da kendisi çok iyi biliyor” dedi.

CHP liderinin, Adil Öksüz’le ilgili gündeme getirdiği iddiayı ilk olarak bu sütunda, “Kılıçdaroğlu’un açıklamadığı Adil Öksüz bilgisini açıklıyorum” başlıklı yazı ile duyurmuştum.

27 Eylül tarihli yazıdan bir bölüm: “31 Ağustos tarihli, ‘Adil Öksüz korunuyor mu?’ yazımın çıktığı gün Kemal Bey aradı. ‘Adil Öksüz konusunda bana 20 gün önce önemli bir bilgi geldi’ dedi. Merak ettim. ‘Adil Öksüz’ün MİT ajanı olduğuna dair bir istihbarattı’ diye konuştu.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.535 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.657 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.184 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar