Bombacıyla talimatı veren Hacı arasındaki diyalog

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (17.11.2022)''Bombacıyla talimatı veren Hacı arasındaki diyalog'' başlıklı yazısı.

İstanbul’daki saldırıyla ilgili soruşturma derinleştikçe yeni isimlere ulaşılıyor. Olayın aydınlatılması yönünde önemli mesafe alınıyor.

Ama hâlâ birileri masum sivillerin hayatını kaybettiği kanlı eylem karşısında dahi PKK dememek için, PYD dememek için, ABD dememek için kıvrandıkça kıvranıyorlar. 10 saat içinde bombayı koyan terörist başta olmak üzere olayın faillerini yakalayanları takdir etmek yerine, teröristlere eylem talimatı verenleri aklamak için kırk takla atıyorlar. İktidarı eleştiriyorlar. Ama bir gün olsun kanlı eylemi yapan PKK’yı suçlamıyorlar. Kanlı eylemi gerçekleştiren Ahlam Albashir’in güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri üzerinden dahi bu işi devlete yıkmak için çaba gösteriyorlar ama Ecrin’in suçu neydi diye sormuyorlar. Onlara üzülecekleri bir şey söyleyeceğim. Ele geçirilen terörist ve bu eylemde ona yardım edenler birçok şeyi itiraf ettiler.


HÜSAM A. YAKALANDI

1- Dün İstanbul saldırısıyla bağlantılı olduğu belirlenen Hüsam A. isimli bir zanlı Suriye’nin Azez kentinde yakalandı.

BULGARİSTAN’DA MI

2- İstanbul saldırısının kilit isimlerinden olan Bilal Hassan’ın Bulgaristan’a kaçırıldığı üzerinde duruluyor. Bilal Hassan’ın, bombalı eylemi gerçekleştiren Ahlam Albashir ile birlikte temmuz ayında karı-koca görüntüsü altında Afrin’den kaçak yollarla Türkiye’ye giriş yaptığı belirlendi. Bilal Hassan’ın, Ahlam Albashir ile birlikte Esenler’deki tekstil atölyesinde birlikte çalıştıkları ve evli görüntüsü nedeniyle serbest hareket ettikleri ortaya çıktı. Tekstil atölyesinde çalışanlar ikiliyi karı-koca olarak tanıyordu.

Bilal Hassan aynı zamanda Beyoğlu saldırısının kilit isimlerinden biri. Çünkü eylem günü Ahlam Albashir’i patlayıcı yüklü çanta ile birlikte Beyoğlu’na getiren o. Patlamadan sonra Ahlam Albashir’in ilk aradığı kişi de yine Bilal Hassan.

Bilal Hassan’ın Edirne’ye gitmesini ve muhtemelen Bulgaristan’a geçişini ise saldırıyı organize eden Ammar’ın kardeşi Ahmet Jarkas organize ediyor.

Bilal Hassan’ın Bulgaristan’a geçişini organize ettikleri gerekçesiyle Moldova uyruklu 5 kişi Bulgaristan polisi tarafından gözaltına alındı.

AMMAR ORGANİZE ETTİ

İstiklal Caddesi’ni kana bulayan saldırıya ilişkin ipuçları eylemi 1 yıl önce Türkiye’ye gelenAmmar Jarkas’ın organize ettiğini gösteriyor. Patlamadan sonra Kamışlı ile kurulan bağlantıda Hacı’nın ”Kız önemli değil. Onu infaz edin, Ammar bizim için önemli. Ammar’ı çıkarın” dediği tespit edildi. Hacı ya da Halil de deniliyor.Eylemin talimatını veren kilit isim. Onu ileride anlatacağım.

ATÖLYE SAHİBİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.391 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.142 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar