Bir ayağı Meclis’te bir ayağı PKK kampında

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi’nin bugünkü (21.01.2022)’’ Bir ayağı Meclis’te bir ayağı PKK kampında’’ başlıklı yazısı.

PKK kampında, PKK’lı terörist Volkan Bora ile silahlı fotoğrafları ortaya çıkan HDP milletvekili Semra Güzel’in, milletvekili seçildikten sonra da Habur’dan Kuzey Irak’a geçerek PKK kamplarına gittiği ortaya çıktı. 24 Haziran 2018 seçimlerinde HDP’den milletvekili seçilen Semra Güzel’in bir ayağının Meclis’te diğer ayağının ise PKK kamplarında terör faaliyetlerine devam ettiği belirlendi. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü PKK soruşturması kapsamında, bir kişinin Semra Güzel’in kendisine ait telefondan PKK’lı Koçero Meleti ile görüştüğünü itiraf ettiği ortaya çıktı. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen ek fezleke, Semra Güzel’in Meclis’teki dosyasına girecek.

Semra Güzel, 29 Nisan 2019 tarihinde Adıyaman’da TSK’nın düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirilen PKK’lı, Koçero Meleti kod adlı Volkan Bora’nın sözlüsü olduğunu belirterek çözüm sürecinde görüştüğünü itiraf etmişti. Ancak PKK’lı kurye Hasan Doymaz, ifadesinde HDP milletvekili Güzel’i çözüm sürecinde değil, 2016-2017 yıllarında Volkan Bora’nın isteği üzerine PKK kampına götürdüğünü beyan etmişti.

FOTOĞRAFLARA DEĞİL, MEDYAYA TEPKİ

Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması için ilk adım dün atıldı. Bekir Bozdağ’ın başkanlığında toplanan TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu’nda bir alt hazırlık komisyonu kurulması kararı alındı. Komisyondaki tartışmalarda ise HDP milletvekilleri, Semra Güzel’in PKK kıyafetleri giyerek, PKK’nın terör kampında elinde silahlı fotoğraf çektirmesi yerine bu fotoğrafların medyada yer almasına tepki gösterdiler. Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya ise “Siz PKK kisveleri giyerek, PKK kampında, teröristlerle birlikte elinde silahla fotoğraf çektirmesine ses çıkarmıyorsunuz. Ama bunların medyada yer almasına mı tepki gösteriyorsunuz?” diye eleştirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 969 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.864 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.241 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar