Biden’ın çantasında tampon bölge mi var

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Biden’ın çantasında tampon bölge mi var' başlıklı yazısını kaleme aldı.

7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e saldırısı ile başlayan savaşta en önemli gelişmelerden biri bugün yaşanacak.

ABD Başkanı Biden, bugün İsrail’de olacak. Savaşın ortasında Biden’in ziyareti İsrail’e destek açısından büyük önem taşıyor. ABD zaten uçak gemilerini göndererek güçlü bir destek vermişti. Biden, İsrail’i ziyaret ederek kadınların, çocukların, masum sivillerin katliamına destek vermiş olacak.

ATEŞKES BEKLENTİSİ

Biden’ın ziyareti nedeniyle iki konuda bir beklenti oluştu.

1-Geçici ateşkes ilan edilmesi

2-Esir takası

Bu arada Hamas, yanlışlıkla kaçırılan yabancı ülke vatandaşlarını bırakabileceğini açıklamıştı. Ama Hamas, esir takasında kullanmak üzere İsrailli askerleri bırakmayacak.

ÜRDÜN ZİYARETİ ÖNEMLİ

İsrail’de Biden’a ‘savaş hedefleri ve stratejisi’ hakkında kapsamlı bir brifing verilecek. Biden ardından da Ürdün’e gidecek. Biden’ın İsrail’i ziyareti öne çıktı ama asıl plan Ürdün’de müzakere edilecek. Biden, Ürdün Kralı Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 371 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.029 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.104 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.672 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.243 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar