Başörtüsüne dini inanç ibaresi eklendi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (03.11.2022)''Başörtüsüne dini inanç ibaresi eklendi'' başlıklı yazısı.

3 Kasım 2002. Pınarhisar Cezaevi’nden başlayan yolculuğun iktidara uzandığı bir yıl.

Bugün 3 Kasım 2022.

İktidarda tam 20 yıl.

Bu Türk siyasetinde bir zafer. Ama her aşaması çetin bir mücadele ile kazanılmış bir zafer. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kefenimizi giyerek çıktığımız bu kutlu yolculukta zorluklar karşısında geri adım atmadık. Baskılara, tehditlere, saldırılara boyun eğmedik. Rabbimizin yardımı, sizlerin gayretleri, milletimizin sarsılmaz desteği sayesinde hamdolsun tüm badirelerin üstesinden geldik” derken haklıydı. Bu sözlerin arkasında parti kapatma davalarından muhtıralara, Gezi kalkışmasından 15 Temmuz darbe girişimine kadar verilen zorlu bir mücadele yatıyordu. Erdoğan mücadele etti ve kazandı. Menderes’i koruyamayan bu millet Erdoğan’ı kurban vermedi.

KÜRESEL LİDERLİK

 Bu 20 yıl , “Muhtar bile olamaz” denilen Erdoğan’ın adım adım küresel liderliğe yükselişinin öyküsüydü. 15 Temmuz gecesi dahil bu süre zarfında Erdoğan’ın mücadelesine tanıklık ettim. Ama o mücadelenin kitabı yazılmadı.

TAHIL KORİDORU

Erdoğan’ın küresel liderliği derken boş konuşmuyorum. Dünya kabul etmiş zaten, Kılıçdaroğlu kabul etmese kaç yazar? Erdoğan, AK Parti grubunda kürsüye çıkarken Rusya’nın tavrı nedeniyle tahıl koridoru askıya alınmış mıydı? Alınmıştı. Erdoğan kürsüden inerken, “Sayın Putin ile dün yaptığımız görüşme üzerine Rusya Savunma Bakanı Sayın Şoygu, Milli Savunma Bakanı’mız Hulusi Akar’ı arayarak bugün saat 12.00’den itibaren tahıl sevkıyatının eskiden planlandığı gibi devam edeceğini bildirdi” dedi. Grup toplantısı çıkışında gazetecilerin, “Tahıl koridoru krizini nasıl çözdünüz?” sorusuna, “Artık onu bana bırakın. Önce Biden’a anlatacağım, sonra size” yanıtını verdi. Küresel liderlik bu işte.

KILIÇDAROĞLU NE YAPIYOR

KILIÇDAROĞLU freni patlamış yokuş aşağı giden kamyon gibi. Önüne ne gelirse ezip geçiyor. Cumhurbaşkanlığına takip olan bir insan kendi ülkesini uyuşturucu kaçakçılığı ile suçlar mı? Türkiye cari açığını uyuşturucu ticaretiyle kapatıyormuş. Bir ana muhalefet lideri bazı ülkelerin beşinci kol faaliyetinin sözcülüğüne soyunur mu?

TÜRKİYE’YE HAKARET

Türkiye Kolombiya ya da Meksika ile birlikte ‘narko devlet’ durumuna düşse bundan Kılıçdaroğlu’nun menfaati ne olacak? Atatürk hayatta olsa Kılıçdaroğlu’nu “Benim kurduğum Türkiye Cumhuriyeti’ne iftira atamazsın” diye sopayla kovalar. Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sert tepki gösterdi. “Bu zatın, önceki gün bizi, bakanımızı ve Emniyet Teşkilatı’mızın tamamını uyuşturucu satıcılarıyla aynı cümle içinde kullanarak sergilediği kepazelik, artık tüm sınırların aşılması anlamına gelmektedir. Kendisinin siyasetin değil, tıp ilminin konusu olduğu tespitimi doğrulayan bu iftiranın hesabını elbette hukuk önünde soracağız” dedi.

PKK VURGUSU

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 611 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.286 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.869 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.251 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar