Başbakan’ın açıklamadığı eylem neydi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, NTV'de önemli açıklamalar yaptığı bir sırada, Ankara Temsilcileri olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'le birlikteydik.Gündem neydi? Ankara'daki patlamadan sonra...

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, NTV'de önemli açıklamalar yaptığı bir sırada, Ankara Temsilcileri olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'le birlikteydik.

Gündem neydi? Ankara'daki patlamadan sonra başka bir gündem söz konusu mu?
Başbakan'ın açıklamalarında çok önemli bilgiler yer alıyor. Bunlardan biri İstanbul'da diğeri ise Ankara'da önlenen iki olayla ilgili. Bu iki olayın ayrıntılarına ulaşmaya çalıştım. Karşıma ürkütücü bir tablo çıktı.

Ankara'daki patlamadan bir gün önce Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün önünde bir canlı bomba yakalanıyor. Vatan Emniyette daha önce de canlı bomba eylemi söz konusu olmuştu. Bu kez eylemci saldırıyı gerçekleştiremeden, keşif yaparken yakalanıyor.

Başbakan'ın ipuçlarını verdiği Ankara'daki eylemin niteliği ise farklı.
Ankara Garı'ndaki patlamadan 3-4 gün önce yani Pazartesi'ni Salı'ya bağlayan gece bir terörist, uzun namlulu silahla Yargıtay'a yönelik eylem hazırlığı içindeyken yakalanıyor.

Hem İstanbul'daki canlı bomba hem Ankara'da Yargıtay'a yönelik eylem hazırlığı içinde olan teröristlerin DHKP-C üyesi olduğu tespit ediliyor. Başbakan'ın da ifade ettiği gibi kamuoyunda bir infial meydana getirmemek için bu iki olay, yargıya intikal ettirilmekle yetiniliyor. Kamuoyuna açıklanmıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.391 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.142 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar