Başbakan tamam referandum işi karıştı

DOKUNULMAZLIK oylaması nedeniyle Meclis çok hareketliydi.Genel kurul salonunda oylama heyecanı yaşanırken, iktidar kulisinde başbakanlık konuşuluyordu. Milletvekillerinin bir kısmı ise Meclis bahçesini tercih etmişti. Akşam...


DOKUNULMAZLIK oylaması nedeniyle Meclis çok hareketliydi.
Genel kurul salonunda oylama heyecanı yaşanırken, iktidar kulisinde başbakanlık konuşuluyordu. Milletvekillerinin bir kısmı ise Meclis bahçesini tercih etmişti.


Akşam saatleriydi. AK Parti kulisine adım attığımız anda bir hareketlilik yaşandı. Gelen, Başbakan Ahmet Davutoğlu’ydu. Davutoğlu, doğrudan genel kurul salonuna girmek yerine, kuliste oturmayı tercih etti. Etrafında parti yöneticileri ve bazı bakanlar vardı. Siyasetin merkezindeydiler ama siyaset konuşmadılar. AK Parti Ankara Milletvekili Mücahit Arslan isminin nüfusa kaydettirilmesinin hikâyesini anlattı. Başbakan, “Kalkan” olan soyadının babası tarafından “Davutoğlu” olarak değiştirildiğinden söz etti. Başbakan’ın memleketi olan Taşkent’te, “Davutlar Odası” var. Başbakan olarak Taşkent’e gittiğinde de hemşerilerine, “Ben Davutların Ahmet” diye seslenmişti. Davutoğlu’nun çok hüzünlü bir hikâyesi var. Taşkent’te anlatmıştı:
4 yaşında bir çocukken, annesi rahatsızlanmış. Ancak yollar kötü, hastane yok. Davutoğlu’nun annesi uzun bir yolculuktan sonra Konya’da hastaneye yetiştirilmiş ama kurtarılamamış. Bir çocuk olarak hayal meyal hatırladığı annesinin hastaneye götürülüşünü ve cenazesinin geldiği anı anlatmıştı.
Tabii gözyaşları içinde.


ÇOK TEMİZ BİR VEDA


Davutoğlu, kuliste bir süre oturduktan sonra oyunu kullanmak üzere genel kurul salonuna girdi. AK Parti milletvekilleri alkışlarla karşıladı. O da başbakanlık koltuğuna oturmadı, AK Parti sıralarına geçti. Davutoğlu, başbakanlığa çok temiz bir şekilde veda ediyor.


Kuliste yabancı ajanslara çalışan bir meslektaşımızla Binali Yıldırım’ı konuşuyorduk. O sırada Binali Bey, genel kurul salonuna girmek üzere yanımızdan geçiyordu. “Binali Bey burada, kendisine sor” dedim. Binali Yıldırım tebessüm etti. Selamlaşıp, içeri girdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.602 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.143 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar