Barışı sağlarsa Nobel Erdoğan’a verilmeli

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (31.03.2022)''Barışı sağlarsa Nobel Erdoğan’a verilmeli'' başlıklı yazısı.

Rusya ve Ukrayna’nın açıkladığı rakamlar bir yana...,

Birleşmiş Milletler’in tespitlerine göre savaşta şimdiye kadar 1179 Ukraynalı sivil hayatını kaybetmiş. 4 milyon Ukraynalı ise ülkesini terk etmek zorunda kalmış.

Bunlar daha 35 günlük savaşın sonuçları.

Buna Rus ve Ukrayna askerlerinin sayısı da dahil değil.

Irak, Afganistan ve Suriye savaşı gibi on yıllar boyunca devam ettiğini düşünün, ortaya nasıl bir felaket tablosu çıkar.

BARIŞ İÇİN SAMİMİ ÇABA GÖSTERİYOR

Savaşın durması, daha fazla insanın ölmemesi, yaşanan trajedinin son bulması için samimi olarak gayret gösteren Erdoğan var.

Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanları ilk kez Antalya’da bir araya geldi. İki ülkenin heyetleri İstanbul’da buluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda hem Putin’le hem Zelenski ile görüşebilen tek lider.

ABD Başkanı Biden, savaşın uzaması için elinden geleni yapıyor.

Ukrayna’yı kuşatan Putin ise bir yenilgi yaşamamak için Ukrayna’nın şehirlerini tahrip ediyor, sivil insanları katlediyor. Ukraynalı kadınlar ve çocuklar ise canlarını kurtarmak için komşu ülkelere sığınmaya çalışıyor.

Zelenski ise ülkesini kurtarmak için direniyor ama ABD ona sadece savaşması için destek veriyor. O nedenle de barışı sağlamak için Türkiye’den başka bir desteği bulunmuyor.

BARIŞ IŞIĞI

Türkiye’nin samimi çabaları ve Erdoğan’ın liderliği şu anda karanlığın ortasında yanan bir ışık gibi.

Ukrayna ve Rus heyetlerinin İstanbul’daki görüşmesi barışın sağlanması konusunda küçük ama önemli bir adım oldu. Eğer Putin ve Zelenski’yi bir araya getirebilirsek barış adına önemli bir adım atılmış olacak.

Siz bunları zaten biliyorsunuz

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.177 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.867 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.244 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.264 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar