Bakanların ilk günü ve yeni model

YENİ dönemi parlamenter sistemin kodlarıyla değerlendirmek yanlış sonuçlara götürüyor. Birilerinin muhalefet partilerini, “Parlamenter sistem artık geride kaldı. Uyanın başkanlık sistemine geçtik” diye...

YENİ dönemi parlamenter sistemin kodlarıyla değerlendirmek yanlış sonuçlara götürüyor.

Birilerinin muhalefet partilerini, “Parlamenter sistem artık geride kaldı. Uyanın başkanlık sistemine geçtik” diye uyarması gerekiyor.

Türk halkı 24 Haziran seçimleri ile 16 Nisan’da evet dediği başkanlık sisteminin arkasında durdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin ederek göreve başlamasıyla birlikte ilk adım atıldı.

İkinci adımı ise Cumhurbaşkanlığı Hükümeti’nin kurulması oluşturdu. Yeni bakanlar hızlı bir giriş yaptılar. Uzun süren güven oylaması süreci kaldırıldığı için hemen kolları sıvayıp çalışmalara başladılar. İlk iş olarak çalışacakları ekipleri belirliyorlar. Devir-teslim töreninin hemen ardından bakanlar, o gece brifing almaya başladılar.

Yeni bakanların önemli bir özelliği, genç, iyi eğitimli ve arkalarında başarı hikâyelerinin bulunmaları. Yani kendilerini alanlarında ispat etmiş isimler olmaları. Dün bazı bakanlarla konuşma imkânım oldu. Dün bir bugün iki ama özel sektörden gelen dinamizmi ve birikimlerini yönetime yansıtmaya başladılar. Şimdiye kadar ağır devlet kokan bakanlık koridorlarında hafiften özel sektör rüzgârları esmeye başladı.


YENİ DÖNEMİN KODLARI
Yeni dönemin kodlarını şöyle okumak mümkün.

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran’dan sonra çizdiği yol haritasında, “Terörle mücadele, dış politika ve ekonomi”yi yeni dönemin öncelikleri olarak belirlemişti. Bakanlar Kurulu’nun belirlenmesinde de tam ona uygun bir tercihte bulundu.

2- Terörle mücadelede başarılı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile önemli sınır ötesi operasyonlara imza atan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı Milli Savunma Bakanı yaparak kabinede tuttu.

3- Dışişle...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 611 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.286 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.869 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.251 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar