Babacan ve Demirtaş’tan adaylık sinyali

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (04.07.2022)''Babacan ve Demirtaş’tan adaylık sinyali'' başlıklı yazısı.

6'lı ittifak liderleri dün Meral Akşener’in ev sahipliğinde toplandı.

Beşinci toplantıda liderlerin cumhurbaşkanı adayının eşkalini belirlediği söyleniyor. Herhalde Temel Karamollaoğlu’nun başkanlığında yapılacak 6’ncı toplantıda cumhurbaşkanı adayının robot resmini çizerler.

6 lider 6 aydır toplanıyor, Türkiye’nin önüne kimin cumhurbaşkanı adayı olacağından başka konuyu getiremediler. Halkımızın tek sorunu kimin cumhurbaşkanı adayı olacağı mı? Türkiye’nin başka bir sorunu yok mu? Muhalefetin, Türkiye’nin sorunlarının çözümü adına önereceği bir şey yok mu? Varsa da yoksa da cumhurbaşkanı adayı. Kılıçdaroğlu mu aday olacak, İmamoğlu mu gösterilecek?

ÇOKLU ADAY SEÇENEĞİ

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda muhalefet cephesinde yeni gelişmeler var. Hedef, muhalefetin Erdoğan’ın karşısına ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarması ama gelişmeler çoklu aday ihtimalini de güçlendiriyor.

Tabloyu biraz daha netleştirecek olursak, bundan 1 ay önce ortak aday mı yoksa çoklu aday mı deseniz ibre ortak adaydan yanaydı. Ama ilk tura çoklu adayla gidilmesi seçeneği de güçlenmeye başladı. Masanın üzerinde ortak aday ve çoklu aday seçenekleri duruyor. Bu aşamada ortak aday umudu sona ermiş değil. Hatta hâlâ güçlü seçenek. Ama çoklu aday ihtimali de güçlenmeye başladı.

BABACAN CUMHURBAŞKANI ADAYI MI

Ali Babacan, 6’lı masa toplanmadan 24 saat önce Gebze mitingini izleyen gazetecilere cumhurbaşkanı adaylığı konusunda önemli açıklamalar yaptı. Babacan’ın mesajlarının adresi doğrudan 6’lı masa ve Kılıçdaroğlu’ydu.

“Hedefimiz altılı masanın ortak aday çıkarması ama bu adayın ilk turda açık ara seçimi kazanması. Mutlaka açık fark olması lazım” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.533 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.657 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.184 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar