‘Babacan değil Akşener olsun’ önerisi geldi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (10.01.2022)'' ‘Babacan değil Akşener olsun’ önerisi geldi'' başlıklı yazısı.

6’lı Masa’da cumhurbaşkanı adaylığı konusu tartışmaya açılınca Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı adayı bu masadan çıkmalı. Ortak aday çıkarmalıyız. Bana itirazınız varsa aday yine bu masadan çıkmalı. Ali Bey aday olduğunu söyledi” diyor.

KILIÇDAROĞLU’NUN HAMLESİ

Bir CHP’li Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin yanlış değerlendirildiğini söyledi. Bunun üzerine o zaman “Doğru okuma nedir, siz anlatın” dedim. “Kemal Bey, cumhurbaşkanı adayı bu masadan çıkmalı” diyerek Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın adaylık seçeneğini gündemden düşürdü. 6’lı Masa’nın en büyük partisinin lideri olarak oy oranı yüzde 1 olan Ali Babacan’ı örnek vererek aslında kendi adaylığını sağlama aldı” dedi. Bana mantıklı geldi.

6’lı Masa’nın toplantısından sonra CHP’liler ve İYİ Partililerle, Babacan’ın adaylığı konusunu konuşuyorum.

BABACAN RAHATSIZLIĞI

CHP’liler, “Yüzde 25 oyu olan parti dururken cumhurbaşkanı adayı yüzde 1 oyu olan partiden çıkar mı? Kılıçdaroğlu aday olur. Ama Kılıçdaroğlu olmasa dahi bir CHP’li aday olur” görüşündeler. Bu arada Ali Babacan’ın adaylık çıkışından dolayı Kılıçdaroğlu’nun çok rahatsız olduğunu söylüyorlar. Kılıçdaroğlu, Ali Babacan’a eskiden olduğu kadar sıcak bakmıyormuş.

AKŞENER’İN ADAYLIĞI

İYİ Partililer ise, “Kılıçdaroğlu aday olmazsa Ali Babacan değil, Meral Akşener aday olur” diyorlar. Şeytanın avukatlığını yapıp Meral Akşener’in, “Ben başbakan olacağım” dediğini hatırlatıyorum. O zaman da “İYİ Parti dururken, yüzde 1 oyu olan Ali Babacan aday olamaz. Kılıçdaroğlu aday değilse Ali Babacan’ı değil, Meral Hanım’ı işaret etmesi lazım. Eğer 6’lı Masa ittifak ederse Meral Akşener cumhurbaşkanı adaylığından kaçamaz” görüşündeler.

DEVA Partisi’nden Anayasa’dan Türklük tanımını çıkarmak ve Babacan’dan Kürtçe anadili Anayasa’ya koymak gibi öneriler geldikçe İYİ Parti’de rahatsızlık artıyor. “Ali Babacan değil, Meral Akşener ortak cumhurbaşkanı adayı olmalı” sesleri yükseliyor.

Kılıçdaroğlu da giderek İsmet Paşa’ya benzemeye başladı. Kafasında 40 tilki ile dolaşıyor. Ali Babacan’ı örnek göstererek ona iyilik yapmadı. 6’lı Masa’daki bir rakibini İYİ Parti eliyle denklem dışı bıraktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.519 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.168 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 495 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar