Avrupa'nın 28 Şubat'ı

AVRUPA Adalet Divanı’nın başörtüsünü yasaklayan kararını sorduğum bir bakan, “Avrupa’nın 28 Şubat’ı” dedi.Fransa ve Belçika’da iki kadın başörtülerini...

AVRUPA Adalet Divanı’nın başörtüsünü yasaklayan kararını sorduğum bir bakan, “Avrupa’nın 28 Şubat’ı” dedi.
Fransa ve Belçika’da iki kadın başörtülerini çıkarmadıkları için işten çıkarılmış, onlar da Avrupa’nın adaletine sığınmışlardı. Ancak Avrupa’nın kararı, yasaklar yönünde tecelli etti.

Aynen bizde 28 Şubat sürecinde olduğu gibi.

Türkiye’nin referandum sürecinde olduğu bir sırada geldi başörtüsü yasağı. Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanlarda Almanya ve Hollanda başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin Türk bakanlara getirdiği yasağı eleştiriyordu. Ama başörtüsü yasağı hepsinden baskın geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandum sürecinde Avrupa’nın kucağına bıraktığı iki konuyu meydanlarda işleyecek.

1- Hollanda rezaleti.

2- Başörtüsü düşmanlığı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdi Hollanda’daki rezaletten girip başörtüsü yasağından çıkmaz mı? Erdoğan, 28 Şubat’ın küllerinin arasından doğan bir lider. 28 Şubat’taki başörtüsü zulmünü bir türlü unutamayan muhafazakâr seçmen, Avrupa’nın başörtüsü yasağının hesabını sormaz mı?


BAKANLAR KURULU’NDAKİ HAVA
Avrupa’da cinnet hali yaşanırken, siyasi söylemlerin aksine Ankara’da ihtiyatlı bir tutum hâkim.

Hollanda krizinin ele alındığı Bakanlar Kurulu’ndaki havayı yansıtmak istiyorum.

Her bakan toplantıya Hollanda’ya bakanlığıyla ilgili alanlarda yapılacak olan yaptırımlar listesi ile geliyor. Üç saat süren ciddi bir müzakere yürütülüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.542 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.143 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar