Atladığımız haberin hikâyesi

BAŞBAKAN Binali Yıldırım'la birlikte Diyarbakır'daydık. Gece Ankara’ya dönerken soru-cevap yapmayı planlıyorduk. Hatta bazı soruları mutlaka sormamız gerekir diye notlar almıştık. Diyarbakır’da en son...

BAŞBAKAN Binali Yıldırım'la birlikte Diyarbakır'daydık.

Gece Ankara’ya dönerken soru-cevap yapmayı planlıyorduk.

Hatta bazı soruları mutlaka sormamız gerekir diye notlar almıştık.

Diyarbakır’da en son program akil insanlar heyetiyle buluşmaydı.

Toplantı bitti, Ankara’ya dönmek üzere uçağa geçmemiz istendi.

Havaalanına gittik, uçağa bineceğiz ama Başbakan, İçişleri Bakanı ve bazı danışmanlar ortada görünmüyor.

“Biz uçağa geçelim, zaman kazanmış oluruz. Sayın Başbakan gelince de hareket ederiz” dedik.

“Olmaz” dediler.

Az sonra Başbakan’ın basın danışmanı Sinan Çetin, “Biz başka bir uçağa geçeceğiz” dedi. Başbakan’ın programının değiştiğini, Ankara’ya birlikte dönemeyeceğimizi söylemekle yetindi.

Tabii sorular birbiri ardına geldi. Sinan Çetin çok ketum çıktı.

Diyarbakır Havaalanı’ndayken Başbakan’a bir helikopter hazırlandığı haberini aldım. Hatta, “Başbakan helikopterle buraya geliyor” denilince, Diyarbakır’ın içinde neden helikopter kullanılsın diye kuşkulandım. Belki operasyon bölgesini görmek istiyordur diye düşündüm.

ASKERLERE MORAL ZİYARETİ

Biz gazeteciler atlattığımız haberin hikâyesini anlatmayı çok severiz. Ama ben size göz göre göre atladığımız bir haberin hikâyesini anlatıyorum.
Başbakan bizi Ankara’ya gönderdi, kendisi operasyondaki askerlere moral ziyareti yaptı. Diyarbakır’dayken ilk durağın Hakkâri Çukurca olduğunu anlamıştık.

Biz Suriye topraklarında başarıyla sürdürülen Cerablus-Çobanbey operasyonuyla ilgiliyiz. Ama Ağrı Tendürek’te ve Hakkâri Çukurca’da çok önemli operasyonlar yapılıyor. Şehitlerimiz var. Buna rağmen operasyon büyük bir kararlılıkla sürdürülüyor. Şehitler verme pahasına operasyonların sürdüğü bir sırada alacakaranlıkta Başbakan’ın iki bakanıyla birlikte operasyon bölgesini ziyaret etmesi TSK’ya büyük bir moral oluyor. Başbakan’ın Diyarbakır programı sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile konuştum. “30 yıldır girilmeyen Çukurca’ya girdik. Şehitlerimiz var. İçimiz yanıyor. Ama terörle mücadele adına bu operasyonları yapmak zorundayız. Operasyonlar çok başarılı bir şekilde yürüyor” dedi. O sırada PKK’nın Tendürek sorumlusu, “Mahir” kod adlı Hakan Yeni’nin etkisiz hale getirildiği haberi gelmişti. İçişleri Bakanlığı görevine çok çabuk adapte olmuş. Bakan olduktan sonra ilk iş olarak Mardin’e gitmiş, operasyonda olan birlikleri ziyaret etmişti. Süleyman Soylu hareketli ve operasyonel bir siyasetçi, onun enerjisi kısa sürede kendini hissettirecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 2.362 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 477 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.167 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.821 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar