Atatürk tartışması ve sahte delil iddiası

Anayasa görüşmeleri nedeniyle Meclis hareketli.Oylama sonuçlarının açıklanacağı zaman kuliste herkes nefeslerini tutuyor, açıklamayı bekliyor. Görüşmeler sırasında kimi zaman tansiyon yükseliyor...

Anayasa görüşmeleri nedeniyle Meclis hareketli.
Oylama sonuçlarının açıklanacağı zaman kuliste herkes nefeslerini tutuyor, açıklamayı bekliyor. Görüşmeler sırasında kimi zaman tansiyon yükseliyor, kimi zaman düşüyor. İlk gün Anayasa’nın tümü üzerindeki oylamada 338 çıkınca AK Parti ve MHP cephesinde bir telaş yaşandı. Hesap kitap yapıldı, fireler belirlenmeye çalışıldı. MHP’den 5 milletvekili ret oyu vereceğini daha önce açıklamıştı. Bahçeli’nin, Başbakan’la görüşmesinde, MHP’den 7 fire olabileceğini söylediği ifade ediliyor.
Bu arada açık oy, gizli oy tartışması büyüyor. CHP, gizliliğin ihlal edildiği gerekçesiyle, Anayasa Mahkemesi’ne başvurmaya hazırlanıyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’la konuştum. “Anayasa’nın 148. maddesine göre Anayasa Mahkemesi, Anayasa değişikliği teklifinin 184 imza ile verilip verilmediğine, ivedilikle görüşülemeyeceği şartına, iki tur halinde görüşülüp görüşülmediğine ve en az 330’la geçip geçmediğine bakar. Gizlilik denilince, orada kabine girer, perdeyi çeker denilmiyor. Anayasa Mahkemesi’nin şekil denetiminde bu yoktur. Ama kabine girip, perdeyi çekerek oy kullanmak isteyen olursa onun da engellenmemesi gerekir” dedi.
Bekir Bozdağ, CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne delil oluşturmanın peşinde olduğunu söyledi: “CHP şu anda oylar aleni kullanıldı, gizlilik kuralı ihlal edildi diye delil oluşturmaya çalışıyor. Anayasa Mahkemesi’ne hazırlanıyor. CHP, Anayasa Mahkemesi’ne müracaat için sahte delil oluşturmaya çalışıyor.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 1.909 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.296 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.871 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.261 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.249 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar