Askerle iftarın perde arkası

CUMHURBAŞKANI Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, önceki gün sürpriz bir şekilde Mardin'de askerlerle birlikte iftar yaptılar. Şehit cenazelerinin geldiği ve askerin terörle mücadelede morale ihtiyacının...

CUMHURBAŞKANI Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, önceki gün sürpriz bir şekilde Mardin'de askerlerle birlikte iftar yaptılar.

Şehit cenazelerinin geldiği ve askerin terörle mücadelede morale ihtiyacının olduğu bir sırada Cumhurbaşkanı ile Genelkurmay Başkanı’nın Mardin’den verdiği fotoğraf önemliydi.

Bu fotoğrafın peşine düşünce ilginç ayrıntılara ulaştım.

Askerle iftar yapmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan istiyor.

Genelkurmay Başkanı ile ikili görüşmeleri sırasında kararlaştırıyorlar.
İftar programı Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanıyor.

Çok gizli tutuluyor. Hem Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde hem de Genelkurmay karargâhında dar bir kadro dışında kimsenin haberi olmuyor. Onlar da televizyon haberlerinden öğreniyor.

MARDİN ÖZELLİKLE SEÇİLİYOR

Cumhurbaşkanı ile Genelkurmay Başkanı iftardan sonra hemen ayrılmıyorlar, uzun denilebilecek bir süre kalıp, askerlerle sohbet ediyorlar.

Cumhurbaşkanı ile Genelkurmay Başkanı’nın birlikte ziyaretleri askere müthiş bir moral etkisi yapıyor.

Mardin özellikle seçiliyor. Çünkü Cizre’de, Nusaybin’de ve Şırnak’taki şehir savaşlarında PKK’ya ağır bir darbe vuran özel birlikler orada. Ayrıca operasyon için bölgeye gelen Kayseri ve Bolu Komando ile JÖH timleri ve korucular Mardin’de.

Cumhurbaşkanı Erdoğan niyetini söyleyince Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Mardin’i öneriyor. Ayrıca bu birlikler önümüzdeki günlerde kırsalda PKK’ya yönelik operasyonlara hazırlanıyor.

PKK şehir savaşlarında yenilgiye uğratıldı ama iş bitmedi. “Önleyici vuruş” kapsamında, bombalı araçların hazırlandığı kamplar hedef alınacak.

Bu yaz PKK ile mücadele kırsalda sürecek.

TSK’DAKİ BİR DALGALANMA

Terörle mücadelede hassas bir süreçten geçilirken, TSK’daki bir dalgalanmadan söz etmezsem eksik olacak.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın, askere soruşturma iznini başbakan ve bakan onayına bağlayan yasanın görüşülmesi sırasında sarf ettiği bir söz kırgınlığa yol açıyor.

Fikri Işık, 2002 öncesini kastederek, “Şunu biliyoruz; dağda 35-40 yıldır terörist var. Biz, operasyon emri verildiği halde ‘şehit veririm’ endişesiyle operasyon yapılmadığı dönemi de biliyoruz. Bunlar sevabıyla günahıyla bizim tarihimizdir” demişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 611 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.286 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.869 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.251 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar