Asker ne zaman çekilecek?

İspanya ETA'yla mücadelede en büyük desteği komşusu Fransa'da almıştı.İspanya- Fransa sınırının Fransa tarafındaki ETA kamplarına ortak karşı operasyon yapılıp, terör karargahı ortadan...

İspanya ETA'yla mücadelede en büyük desteği komşusu Fransa'da almıştı.

İspanya- Fransa sınırının Fransa tarafındaki ETA kamplarına ortak karşı operasyon yapılıp, terör karargahı ortadan kaldırıldı.

Fransa'daki korunaklı alanlarını kaybeden ETA, İspanya içinde bir daha tutunamadı. Hele Madrid Tren İstasyonu'nda sivillerin ölümüne yol açan bombalama eylemi yapınca 5 milyon İspanyol ETA'ya karşı yürüdü ve örgüt silahlı mücadeleyi bırakma kararı aldı.

IRA'yla barış sürecini yöneten İngiltere Başbakanı Tony Blair, ”Bu süreçte en büyük desteği ABD Başkanı Bill Clinton'dan aldım” diyecekti.

Clinton'un desteği çok önemliydi. Çünkü IRA'nın en büyük geliri ABD'deki varlıklı İrlandalılardı.

Tony Blair ayrıca her kriz anında Bill Clinton'un taraflar arasında devreye girdiğini, “Sorun çözümü” olarak sürece çok önemli katkı yaptığını anlatmıştı.

IRA ile barış anlaşmasının imzalanacağı basına açıklanmıştı. Ancak son anda bir kriz patlak verdi. Blair, Clinton'u devreye soktu. Böylece Hayırlı Cuma Anlaşması imzalanabildi.

Terörle mücadelede uluslararası dayanışma önemli olduğu için, Charlie Hebdo baskınından sonra dünya liderleri Paris'te teröre karşı birlikte yürümüşlerdi.

Bizim terörle mücadelede hiçbir zaman böyle bir şansımız olmadı. PKK, önce komşumuz Suriye'de, sonra Irak'ta kamplarını kurdu, Türkiye'de katliamlar yaptı.

Şimdi de komşularımızdaki ateş, Türkiye'ye taşınmaya çalışıyor.

11 Eylül'de New York'un güvenliğinin Afganistan'dan ve Irak'tan başladığını, Paris saldırısında ise Fransa'nın güvenliğinin Şam'dan başladığını gördük.

Afganistan, Irak, Suriye yanarken New York'ta, Londra'da, Paris'te, Brüksel'de güven içinde yaşanamayacağı ortaya çıktı.

Terör kimi zaman gitti Paris'te vurdu kimi zaman ise Sultanahmet'te Batılıları buldu.

IŞİD, şimdiye kadarki terör örgütlerinden farklı bir strateji izliyor. IŞİD eylemlerinde özellikle Batı dünyasının korkusunu hedef alıyor.

Hatırlarsanız ABD, Guantanamo Kampı'nda Müslümanlara turuncu tulumlar giydirip, onlara işkence etmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 3.327 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 488 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.187 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.821 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar