Anketten ne çıktı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (02.05.2022)''Anketten ne çıktı'' başlıklı yazısı.

Yeni Seçim Yasası’yla birlikte siyaset, yeni bir iklime girdi. Ben yeni Seçim Yasası’nın bu denli etkili olabileceğine doğrusu ihtimal vermiyordum. Ama özellikle ittifaka girseler dahi milletvekili seçiminde partilerin aldığı oyların sayılacak olması, küçük partileri yeni arayışlara itti. 6’lı masada sorun yaşanmasına yol açtı. Ali Babacan seçimlere kendi partilerinin logosuyla gireceklerini açıkladı. Ortalık karıştı. Optimar’ın mart ayına ilişkin ‘Türkiye’nin Nabzı’ anketi ise tam bu aşamada geldi. Siyasette taşların yerinden oynadığı bir sırada önümüzü görebilmek için kamuoyunun ne düşündüğünü öğrenmek önemli.

Hilmi Daşdemir’in başkanı olduğu Optimar’ın, 23-28 Nisan tarihleri arasında 1847 kişi üzerinde yaptığı anket, yeni sürece ilişkin önemli sonuçlar sunuyor.

EKONOMİ ZİRVEDE

‘Ülkemizin en önemli sorunu’ sorusuna verilen yanıt farklı çıksaydı şaşırırdım ama zamlar ve “ekonomi” çıkması şaşırtmadı.

Ankete katılanların yüzde 45.7’si zamları, yüzde 31.5’i ise enflasyonu mart ayının en önemli sorunu olarak işaretlemiş. Ukrayna Savaşı bile yüzde 13.4’le üçüncü sırada geliyor. Tabii herkes kendi yaşam savaşının derdinde.

ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ SORUNU

‘Ülkemizin en önemli sorunu’ sorusuna yanıt verenlerin yüzde 66.5’i ekonomi derken, yüzde 6.4’ü işsizliği işaret etmiş. Ekonomi ile işsizlik başlığını birlikte topladığımızda ise tablo net bir şekilde ortaya çıkıyor. Ekonomi, zamlar, hayat pahalılığı ve işsizlik bir süredir birinciliği kimseye kaptırmıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 448 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.158 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.819 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.162 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.864 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar