Anketten iktidara ve muhalefete önemli mesajlar çıktı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (22.07.2022)''Anketten iktidara ve muhalefete önemli mesajlar çıktı'' başlıklı yazısı.

Güvenilir kamuoyu araştırmalarını yansıtmaya çalışıyorum. Kamuoyu araştırmaları bir anlamda gece görüş dürbünü gibi bir görev yapıyor. Bir anlamda da siyasetin yüzüne ayna tutuyor. İşini ciddi olarak yapan anket firmalarımız var. Ama içlerinde muhalefetin algı operasyonuna soyunanlar da var. Hatta onların önemli bir kısmı işi kampanyaya dönüştürdü. Hisseli harikalar kumpanyası gibi bir oy verene iktidar garantili anket servis edenler piyasayı kapladı. Yakında şapkadan tavşan çıkaracaklar. Onların araştırmalarına ise mesafeli duruyorum.

Prof. Dr. Ömer Çaha’nın koordinatörlüğünde Areda-Survey tarafından 26-30 Haziran tarihleri arasında 200 bin kişi üzerinde yapılan araştırmanın siyasi sonuçlarını paylaşmak istiyorum. Yusuf Akın’ın genel müdürü olduğu Areda-Survey’in araştırmasını çaprazlama olarak inceliyorum. Veriler birbirini tamamlıyor.

BİRİNCİ GÜNDEM MADDESİ DEĞİŞMİYOR

Kamuoyu araştırmaları arasında fark var. Ama bir konuda hepsi birleşiyor. Hangi araştırmayı açarsanız açın, en önemli gündem maddesi olarak ekonomi ve pahalılık ön plana çıkıyor. Areda-Survey’in haziran araştırmasında da halkımız yüzde 36.5’le en önemli gündem maddesi olarak ekonomi demiş. Onu yüzde 30.8’le zamlar ve pahalılık takip ediyor. Yoksulluk ise yüzde 7.6’yla üçüncü sırada geliyor. Aslında üçü de aynı kapıya çıktığı için aslında toplamak gerekiyor. Bu durumda halkımızın yüzde 74.9’unun öncelikli gündemini ekonomi, zamlar, pahalılık ve yoksulluk oluşturuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.177 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.867 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.244 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.264 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar