Ankara Abdullah Gül'e kilitlendi

Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı bugün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile yapacağı görüşmede büyük ölçüde netleşecek. Kritik saatlerin...

Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı bugün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile yapacağı görüşmede büyük ölçüde netleşecek.

Kritik saatlerin içine girdik. İbre Gül’ün adaylığı yönünde.

Şimdiye kadar tereddütlü tutumu nedeniyle eleştiri konusu olan 11.Cumhurbaşkanı Gül’ün bu kez kararlı olduğu söyleniyor. Ama Gül, ittifakın ortak adayı olma konusundaki şartından vazgeçmiş değil. Erken seçim kararının alınmasıyla birlikte muhalefet AK Parti-MHP ittifakının kurgusunu bozmak için ilk hamleyi İYİ Parti konusunda yaptı. Bu hamle muhalefete moral kazandırdı. Sırada Abdullah Gül’ü ortak aday olarak çıkarmak var. Burada Meral Akşener’in adaylıkta kararlı tutumu ve HDP içindeki bir grubun Selahattin Demirtaş ısrarı bu kurguyu bozuyor.


AKŞENER KARARLI
Karamollaoğlu, dünkü görüşmede Akşener’e, “Gül’ün etrafında birleşirsek seçimi kazanırız” teklifini götürüyor. Gül’ün ortak adaylığında alabileceği oy oranlarına dair bir kaç anket sonucunu paylaşınca Akşener, “O zaman sizin adayınız olarak girsin gerçekten bu oranları alıyorsa ikinci tura kalır, ikinci turda açıkça destekleriz onu” diye karşılık veriyor.

Meral hanım daha önce açıkladığı gibi Cumhurbaşkanı adaylığında kararlı olduğunu ifade ediyor. Bunun üzerine milletvekili seçiminde ittifak için ortak bir çalışma grubu oluşturulması kararı alınıyor.

İYİ Parti, Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı olması konusunda ısrarlı, milletvekili seçiminde Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ittifak yapılmasında ise istekli. Bugün Gül’le bir araya gelecek olan Karamollaoğlu’nun yeniden Akşener’le görüşecek olması ise kapının tamamen kapatılmadığı yönünde yorumlandı.


KILIÇDAROĞLU NETLEŞTİRECEK
CHP’den 15 milletvekili...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 1.938 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.822 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 832 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.481 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 740 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar